sv.onlinewebcreations.com

Six Saxion-studenter har arbetat heltid under de senaste månaderna med begreppet Motion Capture. Denna teknik gör det möjligt att ersätta traditionella dekorer, kostymer och skådespelare med en digital variation inom TV-, film- och spelvärlden.

Motion Capture betyder bokstavligen "capture motion" och kopiera mänskliga rörelser till realistiska animeringar.

Använd Motion Capture med live-tv
Den tredje och fjärde årsstudenten i Creative Media och Game Technologies-kursen var uppdrag av Nederländernas största produktionsbolag för live-tv: NEP. De fick instruktioner att skapa en prototyp av en applikation som Motion Capture kan använda för live-tv.

Titta på människokroppen
Med projektet levererade Saxion-studenterna ett antal intressanta förstärkta verklighetsapplikationer som kan användas för tv. Till exempel visualisering av maskotar under live-sändningar eller animationer för barnprogrammet Sesam Street. En pedagogisk applikation som ger insikt i människokroppen var också en av de applikationer som eleverna producerade.

Live data i en spelmotor
I den här videon visar eleverna programmet som de kan visa Motion Capture-data i en spelmotor. Tekniker som gestkännedom och klädsimulering spelar en viktig roll här: https://www.youtube.com/watch?v=inl6KJ-SprM

Klient NEP är ansvarig i Nederländerna för produktioner som Dance Dance Dance, Kassa och Ziggo Sports. NEP levererar tekniskt stöd över hela världen vid större evenemang som Oscarerna till de olympiska spelen. Xsens Technologies från Enschede var medklient. Saxion-studenterna arbetade heltid för företagen i fem månader.

Top