sv.onlinewebcreations.com

Localpoint, den första nederländska webbplatsen som använder Google API för OpenID, har full förtroende för OpenID. Trots att få internetanvändare använder inloggningsmekanismen anser den nederländska webbplatsen att detta snart kommer att förändras.

Nu när Yahoo, Google och Microsoft Live har öppnat eller öppnat sina konton som OpenID-leverantör, finns det inget att frukta, säger Localpoint. "OpenID är ännu inte känt för användaren, vilket verkligen är ett hinder, men det finns nu tillräckligt stora partier som gör sina konton tillgängliga för OpenID, folk vet ofta inte, men tekniken används redan och blir alltmer bekant med detta. Jag tror att tröskeln kommer att försvinna ", säger Vernon Donraadt, VD för Localpoint.

Forskning från Yahoo visar att användarna fortfarande bråkar runt. Konceptet kan räkna med ett stort intresse, men är fortfarande långt ifrån att hämtas av den stora publiken: många användare har ätit lite ost.

Donraadt förväntar sig att det kommer att accelerera med samarbete mellan Google och Microsoft: "Du är galen om du ska investera i din egen inloggningsmekanism med de tillgängliga API: erna för dessa parter." Vi har valt en öppen standard. att tänka på när det redan finns en standard. "

VD gör det klart att förtroende är en viktig faktor. "Det är fortfarande spännande hur pålitliga de olika leverantörerna är, du kan fråga dig själv om det är gjort anonymt, men Google kommer återigen få mer eller mindre tillgång till tredje part", säger Donraadt.

Localpoint har enligt sitt eget uttalande gjort ett välgrundat val. "Vi har letat efter en inloggningsmekanism och valt den teknik som vi anser vara mest lovande, vilket vi tydligen har valt bra, och de tre stora ser nu på det och det betyder något", säger Donraadt.

OpenID-initiativet, som gör det möjligt för internetanvändare att logga in på flera webbplatser med ett lösenord, är svårt att komma undan i Nederländerna. De stora partierna som online-nätverk räcker inte med det. Det har ingen prioritet. Den nederländska nybörjaren Nulaz erbjuder möjligheten att logga in med openID, men ser att endast en bråkdel av medlemmarna använder sig av detta.

Den nederländska OpenID-leverantören MijnOpenID anser att Google-initiativet är en "välkommen tillägg". och Microsoft är för närvarande inget hot. Chris Obdam, en av administratörerna av det nederländska "nyckelskåp" med OpenID-konton, hoppas att folk nu kommer att använda mer av openID.

Källa foto: striatic (CC)

Top