sv.onlinewebcreations.com

Den unga leverantören Alice kommer i vår med en "internet-only subscription". Nu tar kunderna alltid emot samtal. Alice överväger också ett steg mot mobiltelefoni.

Alice, internetleverantör av Telecom Italia tillsammans med dotterbolagen BBned och InterNLnet, har under de senaste tre månaderna lockat mer än tio tusen kunder efter en stor TV-kampanj kring toppmodellen Vanessa Hessler. Enligt marknadschefen Wilfried Gradus är det numret något över förväntningarna. "Vi har nu mellan 12 och 15 tusen abonnenter och vi är mycket nöjda med det." I Italien, Tyskland och Frankrike har Alice tio miljoner abonnenter.

Enligt Gradus kommer Alice även med en internetansluten abonnemang under första kvartalet 2008. "Det är i planeringen för Q1." Alice erbjuder nu kunderna ett telefonpaket. För samtalstjänsterna använder den tjänsterna från Telecom Italias dotterbolag Pilmo och Talk4Free.

I Tyskland och Italien erbjuder Alice också ett internetabonnemang i kombination med mobiltelefoni. "Vi tror också i Nederländerna efter mobiltelefoni, men det kommer inte att hända på kort sikt", säger Gradus. KPN har kopierat en del av Alice-konceptet med Telfort Internet. "Det är ett gott tecken", säger Gradus, som flyttade från Copaca till Alice förra månaden.

Prenumeranten hedrade efter startproblem

På fredagen lägger Alice den 10 000: e abonnenten i rampljuset. Möjligheten togs också att ta toppmodellen Vanessa Hessler till Amsterdam för besök på telekomaffärer i stadens centrum. Men enligt Van den Ende mötte den första gruppen av Alice-kunder de nödvändiga "startproblemen". Dessa är nu i stort sett över. "Hjälpdisken var mycket upptagen och var tvungen att bygga upp tillräckligt med erfarenhet, och om du svarar på frågor i två år är det lättare än när allt är nytt."

Fördelen är att missnöjda kunder också kan komma tillbaka till Alice igen eftersom leverantören inte har några fasta avtal och abonnenter har en månatlig uppsägningstid. BBNed, enligt Van den Ende, är villig att ge andra leverantörer snabbare växlingsalternativ, men han förväntar sig inte att det kommer att finnas många leverantörer som vill gå bort. "Den förlängningen av årliga kontrakt tillhör många leverantörer i affärsmodellen."

Glasfiberkamp

Alice har också nyligen startat ett tripple play-paket på fiberoptik i Amsterdam East i samarbete med InternetNLNet. Paketet med mer än trettio analoga TV-kanaler kommer från BBned. Det finns inga kortsiktiga planer än att erbjuda IPTV utöver analog TV, säger BBned-regissören Arthur van den Ende. "Vi väntar fortfarande på det, och det tar mycket tid innan du kan erbjuda IPTV på ett stabilt sätt." Fördelningen av tusentals set-top-boxar till kunder gör det också extra komplicerat.

Förutom Alice är InterNLNet också självständigt verksamt på marknaden för optisk fiber för konsumenter i Amsterdam. Regissören Arnout Mijnhardt är nöjd med hur det går så långt. "I nio städer erbjuder vi fiberoptiskt internet och mer än 10 000 abonnenter."

Van den Ende anser att mer information behövs i Amsterdam för att få vanliga konsumenter att njuta av fiberoptik: "Vi måste förklara människor ännu bättre, kanske ännu mer på gatorna eller i stormarknaderna."

Alice kommer snart också att erbjudas via optisk fiber i några andra städer, inklusive Rotterdam. Det är anmärkningsvärt att Alice erbjuder samma hastighet, 20 mbps, i fiberoptiska områden som i ADSL-områdena, medan optisk fiber också tillåter mycket högre hastigheter. Enligt Mijnhardt är det möjligt att Alice också erbjuder paket med högre hastigheter över glas.

UPC meddelade också förra veckan att det testar med ny doksis 3.0-certifiering med nya kabelmodem. Denna nya teknik bör möjliggöra hastigheter som kan mätas med fiberoptikens egenskaper: över 100 mpbs. Under tiden försöker UPC att förhindra alla invånare att byta från fiberoptiska områden till fiberleverantörer. I städer som Nijmegen och Amsterdam, kunder som vill lämna alla typer av extra rabatter.

Varumärke modell

Alice syftar starkt till en position mellan KPN och de två stora kabelbolagen. För att uppnå detta har miljontals spenderats på reklamfilmer med den unga modellen Vanessa Hessler. De används kontinuerligt som leverantörens ansikte i alla länder där Alice är verksamt. I Tyskland, Frankrike och Italien slog det redan och enligt Gradus lyckades Nederländerna också. "Efter sex veckor hade vi redan ett namnkänsla på 44 procent och det är naturligtvis på grund av de igenkännliga TV-fläckarna med Vanessa."

Hessler säger fredag ​​på Amsterdamgatorna har redan blivit erkända. "Det förvånar mig för att Alice-kampanjen i Nederländerna inte löper så länge." Hon tilldelade senare ett pris till den 10 000: e Alice-abonnenten senare på dagen. Hon är inte orolig för att hennes namn ska förbli permanent kopplat till Alice. "Även om folk pratar mer och ofta med Alice istället för Vanessa."

I Tyskland, Frankrike och Italien har Alice-reklamfilmerna med Hessler funnits i mer än två år. "Men jag gör tillräckligt med andra modelleringsarbeten bredvid och jag spelar i filmer", berättade 19-åringen Emerce. Hessler inser att hon har ett bra trumfkort. "Den australiensiska supermodellen Megan Gale var Vodafons ansikte i fem år och när hon inte förlängde sitt kontrakt så märkte Vodafone det omedelbart på ett negativt sätt."

Top