sv.onlinewebcreations.com

Jumbo Groep Holding BV är nöjd att bekräfta att det har nått ett avtal med mottagarna av La Place BV om förvärvet av La Place. Jumbo tar över alla tillgångar, serviceorganisationen och de fristående grenarna på La Place och kommer att driva dem under varumärket La Place. Jumbo pratar fortfarande med kuratorerna om en eventuell omstart av driften av La Place-grenarna i V & D varuhusen.

Enligt Frits van Eerd, VD för Jumbo Groep Holding, är La Place en stor fördel för Jumbo-koncernen: "La Place passar smidigt med vår ambition att erbjuda våra kunder det allra bästa inom matområdet och överträffa sina förväntningar. Vi har stor beundran och respekt för La Place-formeln, organisationen och dess anställda. Vi delar samma passion för utsökt, frisk och hälsosam mat och för våra kunder. Jumbo och La Place är båda starka varumärken och kan tillsammans fortsätta att erövra matmarknaden. "

Bart van den Nieuwenhof, VD för La Place, är nöjd med förvärvet av Jumbo. "Vi skulle inte ha vågat drömma om ett bättre resultat och ett vackrare perspektiv. Jumbo och La Place är mycket komplementära till varandra och kommer verkligen att förstärka varandra. Efter tider av osäkerhet ser jag nu självsäker på vår gemensamma framtid. "

Jumbo avser att fortsätta att driva de mest fristående anläggningarna i La Place (La Place Restauranger, mat, kaféer, express- och event catering) under varumärket La Place. Det förväntas att 5 till 10 filialer inte kommer att fortsättas efter förvärvet.

Jumbo-oroet har ambitionen att ömsesidigt förstärka La Place och Jumbo, se utbyte av moduler, produkter och koncept för kunden. Van Eerd ser många synergier i kombinationen La Place och Jumbo: "Den traditionella separationen mellan stormarknader och matrestauranger försvinner. Våra kunder vill bestämma var, när och vad de äter. Nya bekvämlighetsutvecklingar som "äta det eller ta det", men även e-handel, erbjuder många möjligheter att svara ännu bättre. Även om det fortfarande är för tidigt att vara konkret om det här är det tydligt för oss att det finns många möjligheter här ", säger Van Eerd.

Båda formlerna kommer att fortsätta att finnas sida vid sida och kommer att hanteras från två av sina egna organisationer under ledning av styrelsen för Jumbo Groep Holding BV. Det centrala företagsrådet och fackföreningarna har informerats och övertagandet rapporteras till myndigheten för konsumenter och marknader.

Top