sv.onlinewebcreations.com

Antalet framgångsrika nederländska nystarter är fortfarande begränsade. Entreprenörskap saknas inte i Nederländerna. Varje år startar 127 000 nybörjare sitt eget företag. Men inte varje starter är en start. De flesta förrätter är frilansare som tillhandahåller tjänster. Det är vad ING Banks ekonomiska presidium säger.

Cirka tvåhundra startups startar varje år. Av dessa växer bara en i tio till ett framgångsrikt företag. De återstående nittio procenten förblir små eller kommer att avbrytas inom ett antal år.

Varje år startar 127 000 nybörjare sitt eget företag. Men inte varje starter är en start, medan en start är vanligtvis en starter.

Procentandelen är så låg eftersom de allra flesta nederländska nybörjare består av frilansare som erbjuder sina kunskaper och färdigheter som tjänster till andra företag och konsumenter. Dessutom arbetar de flesta nybörjare i Nederländerna fortfarande enligt en befintlig affärsmodell. Antalet framgångsrika nystarter som härrör från nyskapande nybörjare kan därför räknas på ena sidan.

För varje uppstart separat finns det flera anledningar till att ett företag i slutändan inte kan göra det. Enligt ING har detta att göra med graden av innovation, särskiljningsförmåga, timing och entreprenörsegenskaper. Framgångsrika igångkörningar präglas huvudsakligen av en stor del av ambitionen, tillgång till finansiering, är inte rädd för misslyckanden och har erfarenhet.

Top