sv.onlinewebcreations.com

Visningsannonsering, som banners och rektanglar, kan vara ett effektivt annonseringsuttryck för en målgrupp som knappt tittar på tv. Detta framgår av ett test på Telegraaf.nl.

Telegraaf.nl forskat med MeMo2 och Twist vilken effekt den så kallade premiumdisplayen visar på besökare på tidningsplatsen. Det här är en grafisk form av reklam där namnet och uttrycket för en enda annonsör kan ses på en stor och framträdande sätt.

Tidningen ville att siffror skulle bero på den antagna effekten och bad MeMo2 att räkna ut på grundval av 1 587 enkäter till respondenterna. Mer specifikt tillsattes en kampanj av Hans Anders, "Hoezee, ingen moms".

För svarande som såg tv-reklam oftare gäller online:

  • Ökning av kampanjigenkänning på 15 procent
  • Ökad i topp-of-mind varumärkesmedvetenhet om 19 procent

De starkaste effekterna var dock synliga i målgruppen som knappt sett på tv:

  • Ökning av kampanjigenkänning med 23 procent
  • Ökning av uppmärksamhet på 36 procent

Forskarna avslutar: "Denna information är till stor nytta för TV-annonsörer. Annonsörer med en målgrupp som tittar på relativt liten TV kan stärka effekterna av en TV-kampanj med en premium-displaykampanj ", den överraskande slutsatsen är nej.

Med denna undersökning visar De Telegraaf att bannern och jämförbara grafiska kommersiella bilder inte är "döda". Används för varumärkesbyggande ändamål uppfyller de en synligt effektiv funktion.

Persgroep Advertising Nederland kommer också att ta hänsyn till den här idén när man använder AD, Parool och de Volkskrant-webbplatser. Online-försäljningsavdelningen säljer stora, avvikande banners på hemsidan och inte 1 men 3 uttryck per annonsör på varje underliggande sida. Med detta vill den stärka varumärkets byggkraft av grafiska uttryck.

Foto: försök och fel (cc)

Top