sv.onlinewebcreations.com

Utgivare Sdu och Online Video Platform Blue Billywig Presenter: De första interaktiva videon som är tillgängliga för personer med funktionshinder. Dessa videoklipp ingår i lanseringen av en ny produkt från Sdu, VIND Video.

Det är viktigt att internet är tillgängligt för alla. Även om detta verkar vara en öppen dörr är det inte alltid uppenbart för personer med funktionshinder. Hur syns en synskadad person på visuellt material?

För att överensstämma med tillgängligheten för innehåll för alla har webbriktlinjer upprättats. Tack vare samarbetet mellan SDU och Blue Billywig är de första interaktiva videon nu tillgängliga för denna målgrupp.

FIND video: nästa steg i videotjänster

Interaktiv video är en form av video där tittaren är aktivt involverad. Till exempel kan han göra val som skräddarsy innehållet till hans preferens, eller fylla i ett formulär.

Med VIND Video kan kommunerna utöka sina tjänster i sitt videofilm på egen hemsida. Till exempel en video som förklarar hur en bosatt kan ansöka om ett pass. Videona är korta, kraftfulla, interaktiva och på förståeligt språk.

Webbgränssnitt för interaktiv video

För dynamiska webbapplikationer som interaktiva videor har särskilda attribut skapats. De så kallade ARIA-attributen (Accessible Rich Internet Applications).

Videon navigerar genom videon. Programvaran anger att tittaren är i en HTML-miljö och vilka nyckelkombinationer tittaren måste använda. När tittaren väljar en knapp, talar programvaran vad det är för elementet och vad det gör. Till exempel "tidigare, knapp" eller "fortsätt, knapp".

Den interaktiva videoimplementeringen av SDU och Blue Billywig har granskats av tillgänglighetsexpert Brian Bors of Accessibility Foundation. "Genomförandet uppfyller de internationella kraven på tillgänglighet, mina resultat löses snabbt och avgörande", säger Bors.

Mer information och exempel på videor: https://www.bluebillywig.com/nl/nieuws/wachichtlijnen-interactive-video och https://www.sdu.nl/vind-video.

Top