sv.onlinewebcreations.com

[Workshop] Du har en webbshop och dina holländska köpare är entusiastiska. Det smakar som mer. Till exempel, Europa, eller ännu bättre, för att erövra världen. Det är ofta lättare sagt än gjort, särskilt om du lär dig av erfarenheterna från webbbutiker som du har varit tidigare. Läs om hur Luisterrijk och Hemmakademin tog språnget över gränsen.

Vet du vilka främmande länder du först kommer att besegra?

Nej: Belgien är nummer ett på nummer ett. Att leverera till Flandern innebär ingen språkbarriär och ett oförändrat sortiment. Läs också förklaringen.

Ja: Har du också ett öga för nederländska personer utomlands? Tänk på emigranter och expats!

Förklaring: Förklaring: Tänk på att översättningen av din webbplats inte räcker till. Enligt hemakademin är det säkert att kunderna kommer att ringa, var som helst i världen du levererar. Då är det svårt om du inte talar kinesiska eller armeniska. Så fråga dig själv om du verkligen vill bryta igenom Kina och Armenien.

Har du redan funderat på din prissättningspolitik?

Nej: Håll det klart och använd samma priser över hela världen. Om du levererar digitalt måste vissa internationella kunder betala per megabyte hos leverantören. Bra att veta.

Ja: Beroende på din affärsmodell är förklaringen värd att läsa.

Förklaring: Momsavgifter varierar per land. Luisterrijk väljer en enda kurs över hela världen. Home Academy godkänner detta, men påpekar att återförsäljare i Belgien har en lägre marginal än sina holländska konkurrenter på grund av den höga mervärdesskattesatsen (21%) på ljudböcker. På så sätt kan du förlora återförsäljare.

Kommer din webbplats också att vara tillgänglig på frisiska?

Ja: Det är klokt om du, som Luisterrijk, även erbjuder ljudböcker på frisiska språket. I alla fall är en engelsk översättning ett måste för människor över gränsen.

Nej: Se noggrant på vem dina kunder är och om de förstår webbplatsen. En bra webbplats på enkel engelsk är värt mer än en måttlig webbplats på hundra språk.

Kan alla dina kunder betala snabbt och säkert?

Ja: Då erbjuder du åtminstone Visa, Mastercard, American Express och PayPal som betalningsalternativ. Du ordnar det själv eller via en betaltjänstleverantör (se förklaring).

Nej: Då måste du erbjuda andra betalningsalternativ utöver iDeal. Maestro är ett absolut måste i Belgien.

Förklaring: Välj föredragna betalningsmetoder som är allmänt accepterade och kräver inte ytterligare registrering. Att arbeta med en betaltjänstleverantör som Ogone är ett bra alternativ, annars måste du sluta avtal med olika parter för varje betalningsmetod.

Ska du leverera fysiska produkter?

Ja: Då måste du tänka på hur "hållbar" din produkt är före leverans.

En CD per vanlig post till Australien är fördelaktig men ofta veckor på vägen. Vad tycker din kund om detta?

Nej: Om du bara erbjuder nedladdningar kan du till exempel hoppa över det här steget och fortsätta läsa nästa.

Förklaring: Brevlåda i rätt förpackning är ofta en ekonomisk och snabb lösning. För större paket eller rush, kolla in DHL For You för webshops från (mycket) små till mycket stora. För kunder är en vanlig fraktkostnad klar och rättvis, kontrollera om det här är möjligt för din butik.

Ska du erbjuda (endast) nedladdningar?

Ja: Då är ett steg över gränsen verkligen riktigt för dig. Se även förklaringen.

Nej: Beroende på din produkt kanske du vill överväga att erbjuda nedladdningar utöver dina fysiska produkter, till exempel om du bara säljer cd-skivor eller böcker.

Förklaring: Nedladdningar har stora fördelar för dig och kunden. Till exempel saknas fraktkostnader och kunden har omedelbart sin produkt. Detta ger även internationella kunder förtroende att beställa hos din (okända) butik. Extra fördel: Det är osannolikt att du inte betalar för nedladdning, men din skada är lägre än med fysiska produkter som cd-skivor eller böcker (plus fraktkostnader).

Är du bekant med de internationella bestämmelserna för att köpa på avstånd?

Nej: Se till att du följer lagen om fjärrköp. Se förklaring.

Ja: Då vet du att de nederländska reglerna gäller köpavtal som ingåtts i Nederländerna, även med avseende på garantibetingelser.

Förklaring: Oavsett ditt försäljningsområde måste du följa distansförsäljningslagen. Det innebär bland annat att kunderna har sju arbetsdagar att tänka. Om de skickar de beställda varorna oskadade under den perioden måste du betala tillbaka inköpspriset inom 30 dagar. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter.

Vill du leverera över hela världen?

Nej: Du väljer medvetet de länder där du vill vara aktiv. Detta kan vara vettigt om du vet att inte alla länder erbjuder samma skydd för köpare och säljare.

Ja: Tänk på att ha rättigheter och skyldigheter är något annat än att kunna utöva sig effektivt. Det betyder i ett antal länder att obetalda varor är 100 procent förlust för dig.

För denna artikel pratade vi med Floor Plikaar (Home Academy) och Huub van de Pol (Luisterrijk).

Top