sv.onlinewebcreations.com

DELFT, 12 april 2018 - Idag gör Kopano de första LibreOffice Online-paketen som utvecklats av Kopano. Som en ny medlem i dokumentstyrelsens rådgivande styrelse strävar Kopano efter att öka LibreOffice. Med de nya offentligt tillgängliga paketen är Kopans LibreOffice Online-bygg nu inom räckhåll för miljontals människor.

Tusen av miljoner människor, inklusive anställda hos stora institutioner som den franska regeringen, det italienska försvarsdepartementet och administrationen av den spanska autonoma regionen Valencia, använder redan LibreOffice-skrivbordsversionen varje dag. Tillgängligheten av Kopans paket till LibreOffice Online - när den integreras med filåtkomst och autentisering - öppnar nya möjligheter för organisationer som vill ha sina uppgifter under egen ledning.

Helmuth Neuberger, Kopanos strategidirektör: "På grund av den kommande nya europeiska datalagen växer behovet av kostnadseffektiv programvara internt. Vi är därför mycket stolta över att vi är en av de första som erbjuder LibreOffice Online-paket som kan integreras med en privat molnlösning. "

Kopans LibreOffice Online-paket är tillgängliga för olika Linux-distributioner. Det gör det lättare att använda LibreOffice Online och, med hjälp av paketförråd, hålla sig uppdaterad med de senaste Kopano builds. Naturligtvis skulle LibreOffice Online inte vara där det är nu utan gemenskapens bidrag, inklusive CIB och det utmärkta arbetet i Collabora.

"TDF välkomnar Kopano till rådgivande nämnden och LibreOffice-projektet", säger Björn Michaelsen, vice ordförande för dokumentfonden . "Vi är glada att se ett annat sätt att människor kan komma åt LibreOffice Online. Vi ser fram emot att se utöver de befintliga samhällsansvariga, andra som investerar i att bygga alternativ till slutna lösningar. "

LibreOffice Online är inte en fristående applikation, utan en teknik för det offentliga molnet av Internetleverantörer, eller det privata molnet hos stora organisationer. För att vara fullt fungerande måste den integreras med filåtkomst och en autentiseringsleverantör. För Kopano görs detta via den kommersiella versionen som ingår i Kopano Documents. Det finns också en communityversion som visar en varning om att den erbjuds utan stöd.

Alla paket är helt kompatibla med LibreOffice-paketen för stationära datorer. Eftersom de har utvecklats inom Kopano Open Build Service-miljö kan Kopano enkelt behålla olika paket för olika Linux-plattformar.

###

Om Kopano

Kopano är en ledande europeisk leverantör av programvara för öppen källkod för tusentals kunder, allt från europeiska regeringar till stora företag. Kopano, som en fortsättning av Zarafa, erbjuder meddelanden, samarbetsredigering, videomöten, e-post och mer från ett enda gränssnitt.

Mer information: https://kopano.com/

Top