sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam, 5 mars 2015 - Tinder, den populära matchmakingappen, har valt Rackspaces ObjectRocket för att kunna matcha användarna ännu snabbare. Rackspace tillkännager idag det.

ObjectRocket ger Tinder en oändligt skalbar databas-som-en-service-plattform som alltid är tillgänglig och stöds av Rackspace-databasexperter. Automatisering gör att Tinder kan skala horisontellt utan att använda interna resurser. Rackspace Managed Data Services, inklusive ObjectRocket, förenklar databashantering genom att tillhandahålla fullt förvaltade offentliga och privata molnlösningar som innehåller de mest populära relationella, NoSQL och stora dataplattformar.

Tinder ser fyra gånger högre prestanda och stabilitet eftersom den har bytt till Rackspace. Företaget sysselsätter 40 personer, inklusive 25 ingenjörer, varför Tinder använder Rackspace som en förlängning av sitt eget IT-team. Detta gör att Tinders folk kan fokusera på innovation och tillväxt i kärnverksamheten, medan Rackspace DBA-specialisterna fokuserar på den dagliga hanteringen av databasen och 24 × 7-övervakningen.

"Rackspace har det bästa erbjudandet på marknaden för oss", säger Ryan Ogle, CTO of Tinder. "Rackspaces ObjectRocket är det snabbaste och mest pålitliga MongoDB-erbjudandet vi har provat. Tack vare Fanatical Support och Rackspace Managed Cloud är vi övertygade om att ett team av experter alltid är redo att fungera som en förlängning av vårt eget IT-team. Med en populär, snabbt växande app som Tinder kan skalning och support vara avgörande för framgång. "

Tinder startade i augusti 2012 som pilot på ett valt antal campus. Idag är appen tillgänglig på 24 språk och har miljontals användare över hela världen. Appen använder geo-location-teknik för att matcha användare inom en viss radie. Användare kan sedan "likna" eller avvisa potentiella matcher anonymt genom att svepa sina bilder till höger respektive vänster. När två personer sveper till höger kopplar Tinder dem till. Tinder användare har för närvarande möjlighet att svepa igenom 1, 7 miljarder profiler och appen gör mer än 25 miljoner matcher varje dag.

"Mängden data som organisationer samlar växer exponentiellt och de verktyg, kunskaper och färdigheter som krävs för att hantera all data på den skalan blir en allt större utmaning, säger John Engates, CTO of Rackspace. "Med ObjectRocket utnyttjar Tinder vår kompetens i dataverksamheten. Det innebär att företaget inte behöver investera i kunskaper som är nödvändiga för och de problem som kommer med att hantera data själv. Tinder kan därför fokusera på tillväxt och innovation för att ansluta fler människor över hela världen. "

För mer information om Tinder, gå till http://www.gotinder.com.

Top