sv.onlinewebcreations.com

PayPal vill uppnå "årtusendet" bättre. Vid händelser visar det därför hur ett kontantlöst samhälle kan se ut. Tack vare integrationen med Vodafone Wallet hoppas betalningsbolaget att de kontaktfria (mobila) betalningarna uppmärksammas.

Vem besökte TNW-konferensen i maj i maj, konstaterade Jan-Willem Roest - General Manager på PayPal - vad ett kontantlöst samhälle kan se ut. Besökare betalade med RFID-chipet i ett armband. Ett åtkomstkort och digital plånbok i ett: balansen av den skulle lagras på en varuautomat eller via appen till evenemanget. För att göra en betalning behövde bäraren bara hålla handen med en läsare.

Mot en värld utan pengar

Uppfinningen var resultatet av ett samarbete mellan PayPal och Glownet. Enligt Roest är det första steget mot en värld utan pengar. "Det här visar vad som är viktigt: betalningsupplevelsen måste vara optimal. Det är precis vad alla menar med att sätta konsumenterna först. "

Han själv har gått igenom livet ett tag med bara sitt bankkort och telefon, vilket han säger är en bra sak. Trots att han fortfarande behöver sitt betalkort regelbundet har han helt och hållet ersatt det med sin smartphone inom några år. "Då är ett armband inte längre nödvändigt. Det fungerar enkelt, men jag är 100 procent säker på att mobila lösningar tar över. "

En värld som i stor utsträckning är fri från kontanter pengar ser inte Rust som utopi. "Mycket långsamt ser du att företag kommer till initiativ och omfattar innovationer. Med digitalisering av biljetter och betalning på evenemang ändras en hel portal redan. Frågan om "fönsterskanning" följer snart: någon skannar en produkt i butiksfönstret och beräknar omedelbart detta. Men hur snabbt detta digitaliseras beror allt på konsumentens acceptans och omfamning. Den "tidiga adoptören" är redan redo för detta, den stora majoriteten kommer snart att följa. "

Uppmärksamhet på årtusenden

För att ge detta omhändertagande, vill PayPal nå tusenåren bättre. Under senare år har fokus varit på att ansluta så många "handlare" som möjligt - företag som erbjuder PayPal som betalningsalternativ. Och med framgång: det här har blivit ett standardalternativ för de största butikerna och online-företagen. "75 procent av de översta hundra arbetar med oss", säger Roest. Synligheten hos PayPal-varumärket har under alla omständigheter säkerställt att mer än 1, 8 miljoner nederländska personer aktivt använder betaltjänsten. I resten av Benelux använder en annan miljon människor sitt PayPal-konto.

Eftersom han inte kan ge ytterligare detaljer och siffror om Nederländerna, vill han bara dela att tillväxten här fortfarande är allvarlig. "För att ge dig en idé: Den tillväxt du ser i e-handel kan jämföras med våra siffror." När du frågade om PayPal - som det sägs ibland - är svårt att nå (nya) unga, kommer inte Roest in . Han säger att företaget vill kommunicera mer om det värde PayPal erbjuder till konsumenterna. Med samma idé har PayPal ändrat sin egen kurs något och stänger intressanta samarbeten.

"Vi behöver inte göra allt på egen hand"

Till skillnad från tidigare säger Roest att PayPal inte kan och behöver inte göra allt för att överföra mervärdet av mobila betalningar, till exempel. "Sedan förra året har konkurrenter också ordnat våra partners. Vi kan inte göra det ensam. Vi tror på kraften i samarbeten, även med potentiella konkurrenter. Om konsumenten bara kan betala var, när och hur han vill ha det. Eftersom vi vill göra betalningen mer tillgänglig är vi glada att delta i andra initiativ. "

Till exempel meddelade PayPal och Vodafone förra året att de kommer att arbeta tillsammans. Det ledde till ett första resultat i vår. Kunder av operatören som använder Android kan göra kontaktlösa betalningar med Vodafone Wallet-appen om de länkar den digitala plånboken med sitt PayPal-konto. Samarbetet säkerställer att konsumenter som har kopplat sitt bankkonto eller kreditkort till PayPal-kontot kan betala kontaktlöst med sin telefon.

Slående är samarbetet åtminstone. Är Rust inte rädd att PayPal-varumärket kommer att försvinna i bakgrunden? "Jag förstår den frågan, men jag tror på synergi", säger han. "Mobile är en av de viktigaste detaljhandeln. Det är helt logiskt att arbeta med telekom och utesluter inte andra företag. "Enligt hans uppfattning är det inte en konkurrenskraftig produkt. "Majoriteten av våra betalningar sker i e-handel. Det här är en lösning för försäljning. Det är en plånbok som är mycket bredare än bara en betalningsprodukt. "Vad det gäller är den digitala plånboken en totallösning som innehåller OV-chipet, besparingarna och det naturliga betalningskortet. "Stort teknikföretag ser att vi har en viss expertis och stor användargrupp. I mina ögon kan vi bara stärka varandra. "

"Kontextuell handel är definitivt på väg upp"

Att betalning försvinner i bakgrunden verkar oundvikligt, med tanke på ökningen av "kontextuell handel". Genom att integrera digitala miljöer kan en betalning utföras nästan automatiskt och i bakgrunden, till exempel från en redan fylld digital plånbok. Från den synpunkten stängde PayPal ett partnerskap med Facebook Messenger förra hösten. Om en konversation med en chatbot leder till inköp av en produkt, kan betalningen i chattmiljön själv utföras. Betalningsskärmen kan därför tillhöra fortiden i framtiden.

Samarbetet med Facebook-samtal Rost a 'no-brainer'. "Jag kan inte säga hur snabbt detta samarbete leder till integration i Nederländerna. Men vad jag är orolig för är det verkligen en ambition. Kontextuell handel är fortfarande i sin linda, men är definitivt på uppgång. Folk vill bli hjälpt via bots och chattar eller bara köpa något på Pinterest eller Instagram. Företagen måste därför underlätta betalningen på sådana platser. Utvecklingen saktar i Nederländerna, men är också viktig här. Kunder kommer inte att komma till en webbplats i framtiden, företag letar efter konsumenter. "

Ankomsten av PSD2 kommer endast att accelerera detta. EU-direktivet säkerställer att företag som har sina kunders tillstånd snart kommer att kunna komma åt någons bankkonto via API. Att läsa ut beräkningsinformation eller, till exempel, att utföra en betalning. Direktivet måste leda till mer innovation i finansvärlden. Teoretiskt sett skulle alla stora företag snart kunna introducera en buy now-knapp.

"Stora förändringar i betalningar kommer fortfarande"

Roest ser nya möjligheter för PayPal framväxande. Till skillnad från i den nuvarande världen, som i stor utsträckning domineras av banker, utförs varje betalning omedelbart. "Så den allmänna kundförväntningen ändras. Inte alla handlare kommer att vilja fungera som betalningsförare själv. Eftersom PayPal redan erbjuder "Instant Payments", kommer dessa företag till oss. Större marknadsplatser vill veta exakt vilken riskprofil som är kopplad till en kund. Vi utför sedan en sådan kreditkontroll för dem. "

Det är enligt Roest slående att nästan alla innovationer i betalningar hittills kommer från utanför Europa. "Jag vågar inte säga om det är dåligt, men jag märker att många av de innovationer som stora banker tar med sig i slutändan igen. Under tiden vill de spela en roll överallt och allt måste gå igenom samma banker. De hämmar således samarbeten och därmed innovation. "Roest betonar än en gång att samarbete och kombination av tekniker är logiska och nödvändiga. "Den stängningen säkerställer att det fortfarande inte finns någon integrerad betalningslösning."

Såvitt han berör, borde folk inte tro att det redan är välorganiserat. "Vi är bara på tröskeln till de stora omvandlingarna", säger han. Betalningarna kommer att förändras i alla branscher. "Vi vill spela en underlättande roll i detta och utesluter inte samarbete."

Top