sv.onlinewebcreations.com

Rotterdam, 30 juni 2015 - IKT-tjänsteleverantör Incentro presenterar Frontend Maturity Model och visar var marknadsförare behöver fokusera sin uppmärksamhet och budget för att uppnå online-målen. Fronten blir alltmer komplicerad och ny teknik följer varandra med blixtens hastighet. För att uppnå affärsmålen som marknadsförare är förståelse för teknik nödvändig. Incentro hjälper marknadsförare att ta itu med tekniska utmaningar inom frontendområdet.

Frontmodelmodellen översätter marknadsföringsmålen för företag, som omvandlingsförbättring och varumärkeserfarenhet, för direktrådgivning för (frontend) webbutveckling. Modellen visar tre viktiga tekniska punkter att fokusera på. Genom att helt enkelt kontrollera vilka affärsvärden som uppfattas som viktiga visar modellen att organisationer ska vara mest uppmärksamma. Detta kan handla om mätbarhet, prestanda eller förbättringar vad gäller funktionalitet eller kompatibilitet.

Edwin van der Geest, chef för Incentro Rotterdam: "Den främre disciplinen fortsätter att växa väldigt fort och förändras ständigt. Dessa dagliga förändringar och innovationer ger ofta många frågor bland marknadsförare. Hur hanterar du olika webbläsare, hur gör du rätt val och vilka affärsvärden har prioritet? Med Frontend Maturity Model får marknadsförare inte bara mer inblick i effekten av webbplatsinvesteringar, men också mer fokus för att uppnå online-målen. "

-

Om IncentroIncentro är en IKT-tjänsteleverantör som specialiserat sig på onlinetjänster, företagslösningar affärsintelligens och affärsacceleration. Incentro hjälper organisationer att få bättre resultat från information. För detta bidrar företaget kreativa, innovativa och framför allt relevanta lösningar. Incentro är specialitet, ambition och lycka centralt. De mer än 200 specialisterna hos Incentro (Incentronauts) har en stark passion för vad de gör. Incentro har inte förklarats "Great Place to Work" fyra gånger i rad för ingenting.

Incentro arbetar i Nederländerna för ABN Amro, Telfort, Amsterdam kommun och TomTom. Amsterdam-Amstellands brandkår heter till och med den smartaste organisationen i Nederländerna 2013, delvis på grund av Incentros insatser. Incentro har kontor i Nederländerna, Spanien och Turkiet. Mer information finns på www.incentro.com och lära känna #worldofIncentro.

Top