sv.onlinewebcreations.com

Hilversum / Amsterdam den 23 mars 2016 - NEP (Nederländerna), världsledande inom anläggning och tekniska tjänster för TV och levande händelser och Soliton Systems, en ledande japansk tillverkare av mobilkodning i realtid och live-videostreaming med offentlig 3G / 4G-nätverk, kommer att arbeta nära varandra. En del av detta partnerskap är att NEP Nederländerna blir distributör av Smart Telecaster ZAO-plattformen. Tillsammans introducerar de en ny generation H265-baserad 4G-bindningsteknik i Europa. ZAO är ett system som transporterar levande videoströmmar via flera mobilnätleverantörer. Resultatet är högkvalitativa videoanslutningar med minimal fördröjning utan att behöva använda flygplan och andra dyra reläflygplan.

NEPs mobila videolänkssystem, där videokällor från motorer och helikoptrar vidarebefordras via flygplan eller helikopter, är oumbärliga för levande registrering av stora internationella idrottsevenemang som cykeltävlingar, maraton, segling och längdskidåkning samt för stora utomhusevenemang som använder Live kameraflöden från rörliga fordon.

Marco Pos, generaldirektör för RF-tjänster vid NEP Nederländerna: " MBS 2.0-antennsystemet utvecklat inom NEP är det mest pålitliga flexibla och kostnadseffektiva mobila videolänkssystemet tillgängligt på den internationella marknaden. Men eftersom vi behöver flygplan och / eller helikoptrar för att vidarebefordra videolänkarna, är detta fortfarande ett av de mest kostsamma sätten att visualisera en levande sportevenemang. I Nederländerna är dessa budgetar vanligtvis inte tillgängliga. Därför söker vi ständigt efter alternativ teknik och system som inte bara kan tillhandahålla en tillförlitlig anslutning utan att använda flygplan, men det är också mer hållbart. Med den nya H265 Bonding-lösningen från Soliton har vi nu det alternativet i huset. Vi är mycket imponerade av Soliton Solutions och dess Smart Telecaster ZAO H265 Bonding-system och ser fram emot vår gemensamma framgångsrika framtid. "

Solitons ZAO-lösning använder den mest avancerade H265-baserade maskinvarukodningen. Det sätt som Soliton har implementerat detta kodningsresultat resulterar i en minimalt 50% effektivare användning av bandbredd jämfört med de system som för närvarande används på marknaden. Som en indikation har en 3Mpbs Soliton H265 videoström samma videokvalitet som en 6 Mbps videoström baserad på H264-tekniken. 4G-bindningsalgoritmen har också förbättrats avsevärt jämfört med andra 4G-bindningssystem. Resultatet är en mycket bättre bildkvalitet, även med en mindre stark 4G-signal, kombinerad med en minsta fördröjning på mindre än en halv sekund. Med ZAO är det även möjligt att få tvåvägskommunikation mellan kamerataget och ledningsgruppen utan betydande fördröjning.

Naturligtvis är Solitons ZAO-plattform i kombination med fjärrkontrollen och det röda signalsystemet som utvecklats av NEP helt integrerat inom NEP Cloud Production-konceptet.

"Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med NEP", säger Mogens Jensen, VD för Soliton Systems Europe. "Med tanke på innovation och kvalitet, har vi inte bara blivit partners för att möta deras kortsiktiga behov. Vi arbetar tillsammans för att utveckla vårt kompletta sortiment av mobila video- / data-transportenheter och göra det framtidsbestämt. En framtid som är väldigt spännande för oss båda! "

Top