sv.onlinewebcreations.com

Besökare på kaffekedjan Starbucks får gratis Wi-Fi och tillgång till flera tidningsabonnemang och gratis nedladdning av musik.

Kaffet är inte den enda anledningen till att allmänheten besöker Starbucks-butikerna. Trådlöst internet finns i nästan alla butiker. Det visade sig vara en bris för besökare genom åren, fram till det ögonblick som fler och fler konkurrenter erbjöd det trådlösa internetet gratis.

Starbucks i USA gör obegränsad tillgång till trådlöst internet tillgängligt gratis nästa månad. Och det finns en extra extra. Från hösten kan besökare också läsa tidningar för ingenting, vilket vanligtvis kräver en prenumerationsavgift. Butikerna får dra från ett storslått kafé, men utan papperstidningar på bord.

Kaffekedjan stänger ett partnerskap med Yahoo och kommer att skapa ett speciellt läshörn på startsidan av Starbucks wifi. Besökare kan sedan läsa New York Times, Wall Street Journal, USA Today och Patch gratis och ladda ner ett urval av iTunes-låtar. Fler titlar kommer att följa senare, inklusive videoklipp förkortade speciellt för Starbucks.

Företaget säger att detta initiativ genomförs av en ny affärsenhet: Digital Ventures. Vilka andra aktiviteter kommer därifrån, återstår att se. Företaget har nyligen börjat jobba med Foursquare. Starbucks överväger att erbjuda rabatter till vanliga kunder som meddelar sig via Foursquare.

Kunder som kommer till internet på kaffekedjan stannar i genomsnitt i 1 timme. Företaget förväntar sig inte att kunderna ska stanna längre på grund av det digitala prenumerations erbjudandet. Men det hoppas att skilja sig från andra kaffebyggnader med gratis trådlöst internet.

Foto: tsuh (cc)

Top