sv.onlinewebcreations.com

PIXID, marknadsledande i Frankrike inom arbetsstyrkeslösningar, har tagit över den holländska CRM- och ATS-leverantören Carerix för att ytterligare stärka sin marknadsposition och expansion av europeiska aktiviteter. Med förvärvet av den nederländska marknadsledaren inom CRM och ATS-system kan PIXID stärka sin kompetens, förbättra utbudet av tjänster och ytterligare stärka sitt mervärde inom rekrytering, personal och tillfälligt anställda.

Samarbete Carerix och PIXID
Förvärvet av Carerix innebär att PIXID, förutom de befintliga verksamheterna i Frankrike, Storbritannien (genom förvärvet av The Internet Corporation i 2017) och Tyskland, utökar sitt fotavtryck till Beneluxregionen. Carerix-varumärket kommer att fortsätta att finnas eftersom både produkterna och marknaderna för PIXID och Carerix är komplementära. Den nuvarande förvaltningen av Carerix och huvudkontoret förblir verksam på Cornerstone Business Park Rotterdam, Haag flygplatsen.

Skalfördel för Carerix och PIXID-kunder
Carerix tillhandahåller flexibel programvara för rekrytering av rekrytering, personal och personal och rekryteringsföretag. Carerix tjänar för närvarande mer än 10 000 användare som sprids över 17 länder varje dag. Kundnamn är: Randstad, Adecco, Manpower, DPA och T-Group. Dessutom används Carerix av många mindre rekryterings- och urvals- och bemanningsorganisationer.

Genom att kombinera ATS- och CRM-funktionerna i Carerix med PIXIDs VMS-kapacitet, utvecklas strategin vidare för att sammanföra hela processen mellan kandidater / frilansare, mellanhänder och företagsorganisationer. Den nuvarande europeiska marknadens fokus och marknadsinriktning kommer fortsättningsvis att bibehållas för Carerix, liksom samarbetet och utvidgningen av partnernätet. På medellång sikt kommer samarbetet mellan Carerix och PIXID att leda till produktsynergier som kommer att öka värdet för båda kundgrupperna.

I Frankrike fylls en av fyra tillfälliga positioner för närvarande med hjälp av PIXIDs egen teknik. Denna kunskap och expertis kommer att kopplas till Carerix. Därför är förvärvet av Carerix helt i linje med PIXIDs strategi. Förutom den franska bemanningsmarknaden, tack vare förvärvet av Carerix, är det möjligt att utöka den digitala plattformens förtrogenhet för hanteringen av flexibla arbetstagare till hela Europa.

Partnerstrategi Carerix
En annan viktig orsak till att PIXID Carerix har tagit över är att Carerix har ett partnerskapsprogram på flera nivåer som syftar till att skapa ett starkt ekosystem med specifika ledande partnerlösningar som är helt integrerade i Carerix-plattformen. Detta passar smidigt med PIXIDs strategi för att kunderna ska kunna hantera sina (tillfälliga) anställda effektivt via en enkel, skalbar och kostnadseffektiv plattform.

I 2017 uppnådde PIXID GROUP en solid tillväxt på 23% och förväntar sig en konsoliderad omsättning på cirka 25 miljoner euro år 2018. I Frankrike används PIXID av mer än 90% av personalmarknaden och har registrerat två miljoner anställda i sin databas.

Etienne Colella, VD i PIXID SAS: "Sedan 2004 har vi fortsatt att växa till den punkt där vi nu representerar en viktig del av marknaden för tillfälligt anställda i Frankrike. Men våra ambitioner är mycket större, så vi lägger nu Benelux till befintliga hemmamarknader i Frankrike, Storbritannien och Tyskland. Varje land har sina egna specifika egenskaper och vi har medvetet letat efter rätt partner med en stark marknadsandel och en dynamisk innovationsstrategi - egenskaper som passar perfekt med Carerix. Förvärvet är första fasen av vår introduktion till den nya, mogna regionen inom HR. Vi är övertygade om att våra kombinerade lösningar kommer att göra ett viktigt bidrag till att hjälpa de som rekryterar och anställer tillfälliga anställda till ett nytt sätt att arbeta och realisera effektivitet. "

Reinald Snik, VD för Carerix: "Precis som med PIXID är vårt mål att ytterligare expandera våra horisonter internationellt. Carerix är för närvarande närvarande i många europeiska länder. Att vara en del av PIXID-koncernen ger oss stordriftsfördelar för att förverkliga dessa ambitioner snabbare och att ytterligare utöka vår produktportfölj. Förvärvet är en ömsesidig fördel för båda parter, med utgångspunkt för att serva våra kunder och partners ännu bättre. Samarbetet erbjuder också möjligheten att expandera till nya marknader i Europa. "

Top