sv.onlinewebcreations.com

Nieuwegein den 27 februari 2014 - 30 procent av dem säger att de köper onlinetjänster som de aldrig har hört talas om tidigare. Detta framgår av en online-undersökning av Mozy. Bara drygt hälften av de svarande säger att de har kontrollerat recensioner för att välja mellan en viss onlinetjänst och 37 procent tyder på att de först söker rabattkoder eller andra sätt att göra inköpet billigare. Mozy är specialist inom online backup och dataskydd för konsumenter och företag och ingår i EMC.

Mindre än 10 procent läser böterna
Mindre än tio procent av människor läser inte villkoren när de köper en onlinetjänst. Det betyder att de flesta inte har någon aning om vad de gör eller vad de får för det. 36 procent indikerade att de klickade på "Agree" rutan så fort som möjligt utan att ens överväga de allmänna villkoren.

För att illustrera detta gjorde Mozy ett experiment med en dold kamera för att se vad som händer när du litar på data till personer du inte känner till. Du kan se resultatet på den här videon.

Online eller offline?
En tredjedel av respondenterna indikerar att den största skillnaden mellan att köpa en onlinetjänst och något du kan köpa i en fysisk butik är att det är svårt att bedöma om säljaren kan lita på.

Claire Galbois-Alcaix of Mozy: "När folk köper onlinetjänster som molnskopiering eller molntillgång och synkroniseringstjänster är det ofta svårt att bedöma hur komplicerad tekniken för en tjänst är. Det kan finnas stora skillnader mellan de molntjänster som erbjuds. Till exempel är data lagrade i ett datacenter i världsklass och säkrat 24/7 av erfaren teknisk och säkerhetspersonal, eller lagras den på "consumer grade" -utrustning i en kontorsbyggare? Det är väldigt viktigt att göra läxorna bra innan du väljer en molntjänst. "-

Om Mozy
Mozy är specialist inom säkerhetskopiering och dataskydd för konsumenter och företag. Företaget grundades 2005 och har nu över sex miljoner kunder, inklusive 100 000 företagskunder, med mer än nittiotal databaser av information lagrad i flera datacenter runt om i världen. Mozy köptes 2007 av EMC. För mer information besök www.mozy.nl.

Top