sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam, 12 september 2014 - Nokia Networks och Red Hat, Inc. (NYSE: RHT) har utökat sitt samarbete för att möjliggöra för mobila tjänsteleverantörer att skapa en effektivare och mer flexibel molninfrastruktur. Avtalet buntar virtualiserade kärnapplikationer och cloud management-produkter från Nokia Networks med Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform *. Molnlösningarna förväntas vara tillgängliga från och med 2015.

Avgörande för Nokia Networks är att säkerställa oberoende av sin Liquid Core-applikationspaket ** från den bakomliggande maskinvaran, Cloud stack och Software Defined Networking (SDN) -programvaran. Detta partnerskap med Red Hat förstärker Nokias ekosystem av olika partners som erbjuder molninfrastrukturer, vilket ger operatörerna ett bredare urval lösningar som passar bäst i deras telco cloud-strategi. Red Hat är den största leverantören av OpenStack cloudteknologi och detta omfattande samarbete stöder Nokia Networks engagemang för denna multi-stack cloud-strategi.

"Red Hat är marknadsledande inom öppen källkod och OpenStack och molnlösningar används ofta på marknaden, säger Michael Clever, senior vice president på Nokia Networks. "Vi har arbetat med Red Hat sedan 2004 och är glada över det här nya steget i vårt samarbete, eftersom det stöder vår strategi för att smidigt migrera våra framgångsrika operatörskärnans applikationer till NFV *** OpenStack-moln."

"OpenStack och NFV kan vara mycket intressanta för mobilleverantörer som letar efter öppen molnteknik för att modernisera sin infrastruktur", säger Radhesh Balakrishnan, General Manager Virtualization och OpenStack på Red Hat. "Integreringen av vår bärbara kvalitet OpenStack-plattform och virtualiserade kärnapplikationer och cloud management-produkter från Nokia Networks syftar till att erbjuda mobiltjänsterna leverantörerna den molnteknik som kommer att inleda en ny fas i framtiden för denna bransch. "

Telco-molnet har potential att drastiskt förändra hur operatörerna håller sina mobilnät upp och att möjliggöra nya tjänster. Genom att investera i dessa teknologier får operatörerna flexibilitet, smidighet, skalbarhet och driftseffektivitet som de behöver för att lyckas. Dessutom kommer den nya infrastrukturen att göra det möjligt för dem att snabbt ta nya tjänster till marknaden med hjälp av nätverks- och datacenterplatserna efter eget val.

Gå med i diskussionen om detta ämne på Twitter med @nokianetworks: #NetworksPerform, #TelcoCloud och #cloudcomputing. Besök vår blogg för expertutlåtande.

Om Red Hat, Inc.
Red Hat är överst i världen som leverantör av open source-lösningar. Med ett community-driven tillvägagångssätt erbjuder Red Hat ett pålitligt och högpresterande moln, Linux, middleware, lagring och virtualiseringsteknik. Dessutom erbjuder Red Hat support, utbildning och rådgivning. Som en anknytningsfaktor i ett globalt nätverk av företag, partners och öppna källor, hjälper Red Hat till att skapa väsentlig och innovativ teknik som underlättar tillväxten och förbereder kunder inför framtiden. Mer information finns på http://www.redhat.com.

Top