sv.onlinewebcreations.com

Cordaid kommer snart att börja tillämpa artificiell intelligens för deras kommunikation med (potentiella) givare. De gör det genom att analysera telefonsamtal som sker i realtid och helt automatiskt med hjälp av taligenkänning och den artificiella intelligensplattformen som utvecklats av Mangl.

Insikter från artificiell intelligens

Tack vare detta samarbete kommer Cordaid snart att bli den första välgörenhetsorganisationen i Nederländerna för att få insikter från tusentals (realtids) intervjuanalyser. Samarbetet slutar inte när man analyserar konversationerna. Teknikerna och plattformen erbjuder ännu fler möjligheter. Cordaid kommer att dela med sig av sina partners så att de också vet exakt var saker går bra i kontakt med givaren och där förbättring fortfarande är möjlig.

Konstgjord intelligens inom MANGL

Mangl kombinerar taligenkänning och AI för att analysera konversationer på kommersiell nivå och efterlevnadsnivå utan att ingripa av mänskliga handlingar. Samtalen som utförs för och av Cordaid analyseras sålunda i hög takt och med en tillförlitlighet som är högre än en person. Feedbacken matas tillbaka till plattformen där insikterna blir tydliga för de som är involverade i instrumentpanelen. "Vi är glada att se att tack vare Cordaid kommer välgörenhetsmarknaden i Nederländerna nu att använda vår plattform", säger Mark Riepma, grundare av Mangl.

Kommunikation med anhängarna

God kommunikation med supportrarna är väsentlig för Cordaid. "Cordaid fäster stort värde på sina givare som gör det möjligt att bekämpa fattigdom över hela världen. God kommunikation med dessa anhängare är därför väsentlig " . Således Hanneke Warrink. Sr. Fundraiser på Cordaid. Hanneke fortsätter: " Vi anser att det är viktigt att sträva efter maximal öppenhet i kontakt med vår givare. Manglplattformen ger oss möjlighet att göra det så bra som möjligt. "

Om Mangl:

Mangl har utvecklat en plattform som automatiskt kan analysera konversationer och förutsäga beteende genom artificiell intelligens och taligenkänning.

  1. Plattformen kan analysera konversationer på förutbestämda analyspunkter.
  2. Mangl översätter dessa insikter till plattformen så att alla vet exakt vad de kan göra bättre i diskussionerna, uppnå bättre resultat eller bättre följa lagar och förordningar.
  3. Genom att använda artificiell intelligens kan Mangl förutsäga beteende hos kunder och fundraisers. Tänk på: vidhäftning, NPS och andra kundnöjdhetspoäng.

Top