sv.onlinewebcreations.com

Kabelaar Ziggo planerar att lägga sina tjänster i molnet i framtiden, så att program eller filmer kan nås överallt och inte bara i hemmiljö. Företaget meddelade detta under en presspresentation i Utrecht.

Kommersiell chef Marcel Nijhoff observerar att Ziggo kunder använder alltmer olika enheter, som iPads. Att titta på tv i sängen är därför inte längre nödvändigt i framtiden med en platt TV vid fotänden. Det kan också göras på iPhone eller iPad.

Nästa månad lanserar Ziggo en iPhone-app med vilken programguiden kan ses, där preferenser kan delas via Hyves eller Twitter. Titta på program är ännu inte möjligt. Detta är bara möjligt efter utbyggnaden av cirka 600 000 router modemer senare i år som tillåter kunder att välja innehåll trådlöst.

På lång sikt, säger Nijhoff, är det också möjligt via det mobila nätverket som Ziggo och UPC vill utnyttja. Båda företagen fick tidigare en så kallad LTE-licens, men hittills har de inte förklarat vad de ska göra med det.

Enligt Nijhoff är det nuvarande telefonnätet under alla omständigheter otillräckligt att erbjuda tv-program i tillräcklig kvalitet, till exempel via applikationer för tavlets, men det borde vara möjligt via sitt eget nätverk. När det nätverket kommer ut är marken inte känd.
Nijhoff erkände att molnmodellen kommer att innebära en helt ny strategi för Ziggo. Från Lean back-entertainment (television) går det gradvis mot lean forward-konsumtion (bakom datorn) och genom en livsstilsenhet som iPad.

TV

Ziggo meddelade idag att den vill stärka sin HD-strategi. Från och med juni erbjuds tre tv-paket, där standardpaketet för 16, 95 euro per månad utöver 63 digitala kanaler innehåller elva HD-kanaler utan extra kostnad. Dessutom kommer tittare att ha tillgång till Missed Broadcasting från både holländsktalande kommersiella och offentliga kanaler. De två andra paketen motverkar fler digitala och HD-kanaler, samt ett Video on Demand-erbjudande.

Allt detta innebär att antalet analoga kanaler kommer att gå tillbaka från 30 till 25, med mer "esoteriska kanaler" som Rai Uno i synnerhet. Huruvida detta kommer att hända i alla Ziggo-områden är fortfarande frågan, eftersom människor fortfarande är i samråd med programråd. Enligt Ziggo är det inte meningen att antalet analoga kanaler går tillbaka ännu längre. Med det extra digitala erbjudandet hoppas Ziggo övertyga fler analoga tittare för att ta med digital-TV i sina hem. Analoga tittare betalar lika mycket pengar som digitala tittare, men de kommer att få mycket färre kanaler för det. Det finns fortfarande cirka 1, 2 miljoner analoga tittare på Ziggo.

Ziggo fortsätter även att erbjuda separata tjänster separat från de tre paketen. Så här kommer fotbollsmatcher att erbjudas på begäran. Efter betalning öppnar kabeloperatören tillfälligt en kanal för Eredivisie Live till tittaren, som inte behöver en avkodare för det. Företaget vill också erbjuda andra sporter genom lön per händelsemodell.

Top