sv.onlinewebcreations.com

Ett klassfoto av det förflutna, musik från bröllopet, ett födelsemeddelande eller en video av sommarsemestern. Dessa minnen kan sparas och ses i online livalbum. Livio och University of Twente har under det senaste året testat albumet i stor utsträckning i Livio bostadsområde De Cromhoff i Enschede. Och nu är det dags att gå in i "grannskapet".

"Vi vet att stimulering av minnet, till exempel genom att samla minnen från det förflutna, är en investering i ens egen hälsa", förklarar psykologen Jojanneke Korte (bilden till höger) i Livio. "Livet på nätet är en del av en vetenskaplig forskning som vi designar och genomför tillsammans med partners. Teuntje Elfrink, junior forskare vid universitetet i Twente är samordnare som utbildar volontärer i att stödja användare. Elfrink undersöker appliceringen av albumet för välbefinnandet hos personer med (mild) demens. "

Non-Fuzz känsla

Elfrink: "Vi fokuserar på äldre i Enschede där det finns den så kallade känslan av icke-fluff; tecken på glömska som ofta först erkänns av familjen. Vi erbjuder den här personen och hans informella vårdare möjlighet att skapa ett online livalbum. Om det behövs kan en digital kompetent volontär hjälpa till. Och för den faktiska användningen gör vi en rad exempelfrågor som finns tillgängliga för att samla minnen tillsammans. '

identitet

Korte: 'Livet på nätet innehåller en persons identitet. Mycket värdefull information och möjlighet till vårdpersonal. Vad skulle vara trevligt om vi inte närmade oss människor med omsorg som patienter med en fil, men som en person.

Volontärer ville ha det

Är du praktisk med internet, surfplatta och / eller smartphone och tycker du att det skulle vara trevligt att hjälpa de äldre med att sätta ihop sitt online livalbum? Kontakta då Teuntje Elfrink via 053 489 3860 (di-vr) eller [email protected]

Deltagare från Enschede ville ha det

Du kan också kontakta Teuntje Elfrink (se kontaktuppgifter ovan) om du vill delta i online livalbum tillsammans med din partner eller familjemedlem.

partners

Online Life Album är ett samarbetsprojekt mellan University of Twente, Livio, Stichting Informele Zorg Twente och Universitetsmedicinska Center Groningen och finansieras av ZonMw Memorabel, Alzheimer Nederland och PGGM.

Top