sv.onlinewebcreations.com

Online inköp av produkter och tjänster, trots uppenbara nackdelar, blir allt mer för samhället. Det är vad KPMG konsultföretag säger.

Även om hushållshopping är mindre säkra än fysisk shopping, är de sociala fördelarna med heminköp på så lång tid så bra att både återförsäljare och konsumenter måste uppmuntras att investera mer pengar i cybersäkerhet och att göra shopping via internet säkrare.

Hemleverans ger mycket mindre koldioxid än när alla konsumentköp i butik, säger KPMG. Om holländarna endast köpte produkter och tjänster på nätet skulle det spara 450 000 kilo koldioxidutsläpp per år. Detta motsvarar 40 000 euro i sociala kostnader.

Det finns också betydligt färre trafikolyckor med hemleverans. KPMG konstaterar att 14, 5 miljoner euro av skador som orsakas av trafikolyckor förhindras varje år genom att ha alla paket som levereras hemma.

Och när det gäller tid gör konsumenten med online shopping också en stor vinst. På grund av det centraliserade tillvägagångssättet kostar en paketleverans i genomsnitt 2, 74 minuter. För inköp i fysisk butik förlorar en konsument 13, 63 minuter.

Omkring 30 procent av holländarna väljer inte att handla online. Dock är oro för säkerhet och integritet de viktigaste övervägandena för att inte göra detta. Det är snart 1 miljon människor.

Om 20 procent av dem skulle kunna flyttas för att handla online, skulle den digitala ekonomin generera 160 miljoner extra försäljning per år, säger KPMG.

Top