sv.onlinewebcreations.com

12-11-2013 - SugarCRM, leverantör av den mest innovativa och prisvärda CRM-lösningen på marknaden, tillkännagav idag en ny version av Sugar. Detta fokuserar på CRM: s sannolika potential: alla som handlar med kunder, från säljare, marknadsförare och supportpersonal till receptionister och chefer. Den helt omarbetade Sugar UX ™ (User Experience) erbjuder ett attraktivt och intuitivt gränssnitt. Sugar PurePrice ™ erbjuder prismodeller som gör CRM överkomligt för alla.

"CRM-marknaden har ökat till över 20 miljarder dollar i sin 20-åriga historia, men tjänar bara 20 miljoner användare", säger Larry Augustin, VD för SugarCRM. "I jämförelse använder mer än 200 miljoner människor företags sociala nätverk. CRM-marknaden har ännu inte nått sin fulla potential. Vi fokuserar på denna lucka på marknaden med en banbrytande ny release som fokuserar på användarens behov och inte bara ledningen. "

Medan traditionella CRM-verktyg endast fokuserar på ledningens behov av att spåra och rapportera resultat, ställer Sugar först de enskilda användarnas behov. Med detta möjliggör Socker kundorienterade medarbetare att bygga upp exceptionella kundrelationer. Genom att leverera en verkligt individualiserad CRM-lösning, lägger Sugar till "jag" till CRM.

Använda individens makt

Den senaste Sugar-utgåvan kombinerar klara enkelhet, rörlighet och sociala aspekter hos en konsumentapp med affärsprocesserna för konventionell CRM. Resultatet är en helt omformad, individualiserad CRM-användarupplevelse, som är väldigt användarvänlig och intuitiv. Den här nya användarupplevelsen heter Sugar UX och innehåller:

● Användarens första design. Den senaste versionen av Sugar erbjuder förbättringar som byggts specifikt för att öka produktiviteten hos CRM-användare, inklusive inline-redigering över hela systemet, strömlinjeformade visuella prognoser, förbättrad datakvalitet och automatisk dataduplicering. Detta möjliggör bättre informerade och mer produktiva interaktioner. Sugar UX erbjuder samma användarupplevelse på olika enheter, oavsett om det är datorer och bärbara datorer eller surfplattor och smartphones.

● Avancerad kontextuell information. Socker visar kontextuell information om varje enskild kontakt, organisation, ledning, fall och möjlighet, i ett tydligt visuellt format som också kan anpassas. Användare är aktiverade bättre

fatta välgrundade beslut med ett mer omfattande dataset. Från interna data från till exempel finansiella och ERP-system till data från externa applikationer och sociala kanaler som Box, Docusign, Dunn & Bradstreet, IBM och Hootsuite.

● Förbättrat samarbete. Sugar UX erbjuder CRM-samarbete genom kontextkänsliga aktivitetsflöden, integrerad i användargränssnittet. Till skillnad från externa strömmar ger Socker förbättrade strömmar den mest relevanta insikten i kontot, kontakten, ledningen eller möjligheten på ett enkelt och effektivt sätt. Aktivitetsflöden kan också omfatta anmälningar, laguppdateringar, externa data och rich media för att ge en fullständig kundhistorik och möjliggöra för enskilda användare och team att samarbeta, dela information och tillhandahålla en konsekvent servicenivå för varje kund.

"Den senaste Sugar-versionen innehåller ett helt nytt användargränssnitt, vilket ger en innovativ vision för att anpassa användarupplevelsen på flera enheter och kontaktmoment", säger Paul Greenberg, ordförande för 56Group och författare till "CRM at Light Speed" . "Detta är en väldesignad, funktionellt intelligent och mycket anpassningsbar produkt som tar hänsyn till behoven och förväntningarna hos dagens kundorienterade organisationer. Det här är en kronjuvel för SugarCRM."

"En säljare jobbar på ett antal erbjudanden hela dagen, e-post, telefonsamtal och samarbetar med kollegor och jobbar tillsammans med kollegor. CRM fungerar bara för dem om det är lätt att använda och intuitivt, mäter prestanda och ger värde, säger Michael Rosenfeld, VD för affärsutveckling hos Stoddard & Partners. "Socker uppfyller alla dessa punkter och mer. Jag tycker om att vår organisation "är inbyggd i det digitala rummet, för den digitala tiden" och Sugar är CRM-lösningen som uppfyller denna höga standard. "

Finns över hela världen och överkomligt

Socker stöder globala företag med 26 tillgängliga språk och dialekter. Företagen har råd att uppfylla CRMs löften till sina kunder genom att lägga det i händerna på alla anställda som arbetar med kunder, snarare än bara ett valt antal.

Konventionella CRM-system laddas med dolda kostnader, tvingade upsells och extra kostnader för att få den senaste funktionaliteten. Som ett resultat begränsar företagen antalet användare av deras CRM-system, vilket begränsar deras synlighet och hindrar deras förmåga att bygga upp hållbara kundrelationer i hela organisationen. Sugar PurePrice erbjuder företag en tydlig och enkel prisnivå, utan dolda kostnader eller tvungna uppgraderingar.

Organisationer kan enkelt välja Sugar-utgåvan som bäst passar deras behov. Det betyder att mindre organisationer kan välja utgåva och funktioner som de behöver, till ett pris som de har råd med. Större företag får det CRM-system de vill ha till ett pris som gör omfattande implementering och antagning möjlig.

Tillgänglighet och prissättning

Den senaste versionen av Sugar är nu tillgänglig. Socker kan implementeras i flera former: på plats, på begäran eller i ett offentligt eller privat moln. För mer information om Sockerutgåvor och priser, besök www.sugarcrm.com/page/editions-pricing. För mer information om socker, kontakta din SugarCRM-kontaktperson eller ring + 49 (0) 89 1 89 17 21 00 eller skicka ett mail till [email protected]

Om SugarCRM

SugarCRM möjliggör för organisationer att skapa hållbara kundrelationer med den mest innovativa och prisvärda CRM-lösningen på marknaden. Genom att placera den enskilda användaren i mitten av denna lösning lägger SugarCRM "I" till CRM och gör det möjligt för anställda på alla nivåer inom en organisation att bättre förstå och betjäna kunden. SugarCRM är baserad i Silicon Valley och stöds av Goldman Sachs, Draper Fisher Jurvetson, NEA och Walden International. Mer än 1, 4 miljoner användare i 120 länder är beroende av SugarCRM. För mer information, besök www.sugarcrm.com eller följ @SugarCRM på Twitter.

Top