sv.onlinewebcreations.com

Alterian, marknadsföringsprogramleverantör, ger en andra vinstvarning på en veckas tid och ser att värdet på hans andel sjunker med en tredjedel.

Förra veckan steg styrelsens ordförande David Eldrigde när han var tvungen att meddela att hans företag inte lyckats förnya kontraktet med en stor kund. Den kunden köper Alterian mjukvara i bulk. Omsättningen för räkenskapsåret, som slutade den 31 mars, skulle därför vara 10 procent lägre. Det skulle påverka resultatet negativt.

I morgon meddelade företaget att efter närmare granskning av siffrorna skulle de finansiella resultaten vara "väsentligt lägre" än vad man förutsåg.

Nästa måndag ger Alterian större öppenhet mot frågor som rör ekonomi.

Alterian tillhandahåller marknadsföringsprogram för marknadsföringskampanjer, analys av sociala medier och användning, innehållshantering och e-post. Företaget är också verksamt i Nederländerna och serverar dussintals företag som Karwei, Philips och T-Mobile och internationella kunder som Microsoft, Skype, Ogilvy och Paypal.

Under räkenskapsåret 2009 realiserades en omsättning på 43 miljoner euro. Den ursprungliga prognosen för 2010 var en omsättning på 50 miljoner, men det korrigerades till 45 miljoner euro förra veckan.

Top