sv.onlinewebcreations.com

Affärsresor organisation Carlson Wagonlit Travel har utvecklat ett prisspårningsverktyg som registrerar flyg och hotellrum när priserna faller. Enligt CWT gav ansökan besparingar på upp till 2 procent på de totala resekostnaderna under testperioden.

CWT testade verktyget i USA där besparingsprocenten uppgick till 2 procent. Besparingsmöjligheter i resten av världen kan vara ännu större, med tanke på det fragmenterade resebutiken i Europa, Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet.

Tekniken bakom verktyget håller ständigt priserna på flyg och hotellrum i

luckor och jämför dem med befintliga bokningar. När ansökan bestämmer besparingar, annulleras befintliga bokningar eller ombokas till lägre priser. Detta sker i stor utsträckning automatiskt - i vissa fall måste bokaren validera ändringen och manuell åtgärd krävs därför.

Price Tracking-verktyget är resultatet av ett partnerskap mellan CWT och Yapta, som har utvecklat teknik för att hålla fast vid priserna på flygbiljetter och hotellrum. För närvarande bokar CWT-anställda en på tjugo flygningar eller hotellbokningar manuellt till lägre pris. Med automatiseringen av processen kommer detta att hända betydligt oftare, förväntar sig CWT. Under det kommande halvåret vill CWT presentera verktyget för tusentals kunder över hela världen.

Top