sv.onlinewebcreations.com

Från och med denna vecka kan alla digitala radiostationer från NPO mottas via DAB +. De kommersiella radiostationerna föregick NPO och kan lyssnas till via DAB + från september över hela Nederländerna. För närvarande är DAB + mottagningen av NPO-stationer begränsad till Randstad, Brabant och Gelderland. I mitten av januari 2014 kommer kanalerna också att finnas tillgängliga i resten av landet.

Naturligtvis kan både offentliga och kommersiella radiostationer fortfarande lyssnas på via FM, men det är klart att radiolandskapet befinner sig i en övergångsfas. Trend Strategist Richard Lamb från TrendWatcher.com säger följande om denna förändring: "Digital media kommer att förändra medielandskapet i Nederländerna. Nya radiostationer kommer att läggas till, vilket avsevärt ökar erbjudandet för lyssnare ".

DAB + - Vad står för Digital Audio Broadcasting - är den digitala varianten av eterradion och ger bland annat gratis radio mottagning av hög kvalitet och ett större utbud av kanaler. Richard Lamb lägger till följande: "Den stora fördelen med digital radio (DAB +) jämfört med internetradio är att du inte behöver prenumerera på det."

Lyssna på Digital Radio + är endast möjlig med en lämplig DAB + -radio. Tivoli Audio har varit en del av DAB + -marknaden under en tid, eftersom länder som Tyskland, Danmark, Schweiz och Norge bytte till DAB + för många år sedan. Erfarenheten inom denna marknad har säkerställt att Tivoli Audio erbjuder ett brett utbud av DAB + -radioer idag. Dessutom har bolaget bundet sin kunskap och erfarenhet. Resultatet är den här informativa webbplatsen helt tillägnad Digital Radio +: http://www.tivoliaudio.nl/dab-dekking-nederland/.

Top