sv.onlinewebcreations.com

Den franska leasingbyrån Vacalians tar över den nederländska Vacanceselect & Selectcamp. Anskaffningspriset har inte offentliggjorts, men kapitaltillskottet måste leda till att Vacanceselect kan bilda sin e-handelsstrategi snabbare och större som en ren spelare, enligt den kommersiella direktören Daniel Scheijen.

Vacanceselect är en OTA som specialiserat sig på campingmarknaden. Selectcamp har sitt eget boende i södra Europa som exklusivt säljs av Vacanceselect. För Vacalians, ägare till 700 campingplatser ligger attraktionen främst i det faktum att Vacanceselect kan utföra distributionen utanför Frankrike bra. "Vi kommer investera kraftigt i detta", säger Scheijen. "Det är meningen att vi gemensamt blir marknadsledare i Nordeuropa. Vacanceselect har också en stark position utanför Nederländerna, däribland Tyskland, Danmark, Irland och England. Vi kommer att fortsätta att expandera det. "

Ta bort fördomar

Scheijen nämner fyra spjutspetsar som Vacanceselect kommer att fokusera på under den kommande perioden. För det första skapar man medvetenhet och knackar på nya målgrupper. "Vi måste ta bort fördomar om camping. Det är inte obekväma och bilden av att gå med din toalett rullar över lägret, gör disken på en toalett och duscha med ett mynt är föråldrad. Vi hyra boende från grundläggande till lyxiga, med diskmaskin och jacuzzi. De är lägenheter i utomhus som passar mycket bra med personer som är rädda för camping men som bokar en lägenhet eller ett hus för sin semester. Camping har inte blivit en budget men ett val av livsstil och vi kommer att bära meddelandet ännu bättre. "

Lat är hög på e-handel

För det andra vill Scheijen ta e-handelsaktiviteterna till en högre nivå. "Vi är en ren spelare, så vi måste ha vår online-försäljning. Baren är hög eftersom det inte finns någon skillnad för konsumenten att köpa något på Bol.com eller boka en semester hos oss. Där kan vi göra några förbättringar, som en gruvmiljö och en bättre plats där det blir ännu enklare att hitta den perfekta semestern. Kapitalinsprutningen från Vacalians gör det möjligt för oss att genomföra sådana förbättringar ännu snabbare. "

Mer kunskap internt

Detta leder till det tredje spetsen: Vacanceselect vill förvärva mer e-handelskunskap. "Vi arbetar mycket med byråer, men om du vill vara en ledande e-handelsspelare måste du själv kunna utföra huvudverksamheten. Egna medarbetare är närmare verksamheten, vet snabbare vad som händer och har mer hjärta för verksamheten. Det här är svårare för byråer eftersom de har flera kunder. Jag tror att förhållandet är värdefullt, men främst för att definiera strategier och hålla oss skarpa, inte att lägga ut operativa uppgifter. "

Digitalisering av campingplatser

För det fjärde kommer Vacanceselect att accelerera utvecklingen av anslutningsverktyg. Dessa möjliggör campingplatser för att digitalisera deras tillgänglighet. "Jämfört med hotellbranschen är campingmarknaden traditionell - beståndet hålls ofta på en planeringstavla. Med de verktyg vi gör tillgängliga kan campingplatser digitalt öppna upp sin inventering till salu. Det är effektivare och snabbare och gästen vet omedelbart var han eller hon är. "

Alkmaar är huvudkontor i Nordeuropa

Kombinationen av Vacalians och Vacanceselect / Selectcamp skapar en portfölj med över 27.000 campingplatser, mer än 1400 destinationer och en databas med över 28 miljoner besökare på nätet. Den sammanlagda årliga omsättningen är 218 miljoner euro. Det holländska kontoret Vacanceselect & Selectcamp i Alkmaar utökas till en av de två huvudkontoren i den fransk-nederländska alliansen. Härifrån kommer konsumentförädling för Nordeuropa att drivas och intensifieras. Det andra huvudkontoret ligger i södra Frankrike.

Nuvarande direktör och ägare Loek van de Loo kommer att vara med i styrelsen. Hans son Alessandro äger rum i styrelsen. Nuvarande VD för Vacalians, Christophe Alaux, kommer att bli styrelseordförande. Den nya alliansen börjar efter godkännande från nederländska, tyska och österrikiska konkurrensmyndigheter.

Top