sv.onlinewebcreations.com

Det tar lite tid för böcker, tidningar och tidskrifter, men med spelutgivare är vändpunkten redan uppnått i år. Game giant EA gör mer digital försäljning i år än fysisk handel.

Åtminstone det är förväntan som generalchef John Riccitiello uttrycker i en intervju med Industry Gamers. Omsättningen på bärbara spelkonsoler, mobiltelefoner, sociala nätverk och datorer och spelkonsoler växer snabbt. EA kommer att fortsätta att sälja lådor med spel på skivor en stund, men större delen av omsättningen är inte längre där.

På de digitala kanalerna gäller olika regler för att bestämma försäljningspriserna än i den fysiska försäljningskanalen. Riccitiello säger att det inte finns ett pris, men flera. En spelare kan ta ut en prenumeration per månad eller köpa spelrättigheter med en långsiktig betalning. Dessutom innehåller de fria spelen en affärshemlighet: även om betalning inte är obligatorisk för ett spel, gillar spelaren att dra tillbaka sin plånbok för mer spelrättigheter.

EA vill inte skilja sig i huvudsak enligt bäraren. Ett spel på iPad måste också vara tillgängligt på andra plattformar under liknande förhållanden. Riccitiello vill låta spelaren bestämma vart han vill spela, hur länge och hur vill han betala för den konsumtionen.

Finansdirektören för EA, en av världens största spelutgivare, förutspådde nyligen att hans digitala försäljning skulle öka med 30 procent under de närmaste två åren. På längre sikt skulle det genomsnittliga tillväxten vara 20 procent. Han förklarade inte om inköp av fysisk handel.

EA är utgivaren av spel som FIFA, The Sims, Medal of Honor och Need for Speed. Bolaget uppnådde en omsättning på 884 miljoner dollar under tredje kvartalet. Av detta kom 19 procent från digitala förlagsverksamheter. Om också den mobila omsättningen på 49 miljoner dollar beaktas, var en fjärdedel av omsättningen redan digital under månaderna fram till slutet av september. EA tog över Chillingo i oktober 2010, skaparen av mobilspelet Angry Birds.

Top