sv.onlinewebcreations.com

Företagen vill veta vad konsumenterna gör och konsumenter söker alltmer efter produktinformation på internet. Dessa två världar kommer tillsammans med GS1 Digital Link. "Genom att inkludera GS1-koden i en webbadress får artikeln en digital identitet och du kan länka den i framtiden med all slags information om produkten", säger innovationschef Frits van den Bos i GS1.

Standard GS1 Digital Link kommer snart att göra det möjligt att enkelt och effektivt upprätta länken mellan en produkt och olika webbapplikationer. Ett resultat i en tid där konsumenterna alltid och överallt handlar och begär produktinformation och öppenhet.

Frits van den Bos, innovationschef på GS1 Netherlands: "Företagskanaler streckkoder har data kopplade till ett streckkodsnummer i sina system. Genom att använda dessa nummer i webbadresser kan du länka produkter med information i webbapplikationer. Det gör det möjligt att skanna produkter och samla information om den produktinformationen på internet. "

"En konsument vill till exempel veta var han bäst kan köpa en produkt. Oavsett om han letar efter allergiinformation eller bruksanvisningen för sin nya tv. Med alla dessa frågor måste du ange vilken produkt som är inblandad. Och då är GS1-koden så praktisk. Det är trots allt på alla produkter och du kan skanna. "

Många möjligheter för företag och återförsäljare

GS1 Digital Link erbjuder företag och konsumenter en mängd nya möjligheter i framtiden. Enligt Van den Bos är det intressant för konsumenterna eftersom de kan hitta all slags relevant information (ursprung, användning, (avfall) bearbetning) om en produkt. "En tillverkare kan sedan se hur ofta hans produkt skannas och svara på frågor om det. Detta kan hjälpa honom att förbättra sin produkt och marknadsföring. "

"Vi förbinder streckkoden för GS1 med världen av internet"

Den webbadress som är kopplad till streckkoden med GS1 Digital Link är vanligtvis från det företag som tillverkar produkten. Det kan dock också vara intressant för återförsäljare, säger Van den Bos. "Återförsäljare kan också ge information med streckkoder, som skannas av sina kunder. I detaljhandeln (web) ansökan hänvisas kunden direkt till denna information. Men även för att spåra och spåra postpaket kan den nya standarden erbjuda en lösning. "

GS1-standarderna består av internationella avtal om enhetligt arbetssätt. "Dessa internationella avtal handlar om hur du kan länka en produkt med information om den här produkten till en webbsida genom att skanna en GS1-kod, streckkoden", säger Van den Bos. "Internet erbjuder plattformen för att tillhandahålla denna information" skräddarsydd "men också för att samla in information.

Vad är skillnaden med en vanlig QR-kod?

Jämförelsen med den bekanta QR-koden är nödvändig. Men: "I de nuvarande QR-koderna finns en unik webbadress och därmed kommer du till en webbsida med specifik information, som en kampanjkampanj. Du kan inte hitta annan information om den ena produkten. Och QR-koder, till skillnad från streckkod, kan du inte skanna i lager eller betala för produkter vid kassan. Om du lägger GS1 Digital Link i en QR-kod kan du göra det senare. Och det är bara den avgörande skillnaden med "normal" QR. "

"Det handlar om den unika identifikationen online, där det inte är viktigt om du använder en streckkod, en QR, en RFID-tagg, en bild eller GS1 DataMatrix."

"Du vill ge produkter med GS1 Digital Link en identitet online. Och eftersom varje produkt redan har en streckkod (identifikationsnummer) kan du nu skapa en autentiserad identitet med GS1 Digital Link, inte bara i den fysiska världen utan även i onlinevärlden. Kort sagt är det den unika identifieringen online, där det inte är viktigt om du använder en streckkod, en QR, en RFID-tagg, en bild eller GS1 DataMatrix. "

GS1 uppmanar företagen att starta pilot

I hela världen finns det intresse för GS1 Digital Link, särskilt i Amerika finns det redan flera piloter. GS1 Nederland är i startblocken för att hjälpa företagen att komma igång med denna nya utveckling.

"Vi skulle vilja starta en pilot. Jag uppmanar dessa företag som vill vara med i det här. Det behöver egentligen inte vara stort. Att börja små är råd, speciellt för återförsäljare: Börja med en QR-kod som innehåller GS1 Digital Link och leder detta till en enkel webbsida med intressant information för konsumenten, säger Frits van den Bos.

Top