sv.onlinewebcreations.com

Europeiska kommissionen har gett Google en vecka längre att formellt svara på en av tre avgifter för snedvridning av konkurrensen på grund av missbruk av dess marknadsstyrka.

Det gäller det så kallade AdSense-klagomålet. Alphabet-dotterbolaget får en förlängning av tidsfristen, som var den 26 oktober-3 november. Anledningarna till att be om mer tid är legitima, enligt en talesman från Europeiska kommissionen.

Den juridiska avdelningen i Google har kört i full fart i månader och är nu förmodligen i rött. Advokater, advokater och lobbyister har fortfarande några dagar att överväga de slutliga reaktionerna på tre anklagelser om missbruk av makt.

Måndagen den 31 oktober är den första deadlineen och handlar om Android. Vad handlar om huruvida Google skadar tävlingen genom att leverera egna produkter och tjänster på nya telefoner? Den andra tidsfristen är torsdagen den 3 november. Det handlar om AdSense och mer specifikt om Google Search och AdSense på webbplatser från tredje part. Google föreskriver för mycket exklusivitet där.

Den tredje och sista tidsfristen för att formellt svara på ett klagomål från EU-kommissionär Margrethe Vestager ( foto ) är måndagen den 7 november och handlar om Google Shopping. Det är det första formella klagomålet som Europeiska kommissionen skickade. Google skulle alltid prioritera sina egna tjänster över konkurrenterna, till exempel genom att placera produkter från Google Shopping ovanför Amazonas i sökresultat.

Top