sv.onlinewebcreations.com

Tittarna måste påverka sammansättningen av digital TV-paketet. Det är vad Kabelraden.nl tror, ​​som samlas idag i Hilversum för sin årliga konferens. Det måste finnas en obligatorisk behovsbedömning bland tittarna som grund för genomförandet av paketet. Dessutom arbetar ett kundråd (en per operatör), som kan ge råd om två ändringar i paketet.

Den 4 juni är medielagen ändrad på representanthuset. Den fakturaen innehåller nu bara en skyldighet för alla leverantörer av digitala TV-paket för att sända minst trettio kanaler, utan några materiella krav. "Med denna mycket begränsade tolkning övergår skåpet tittarna och öppnar dörren för att krympa, planera och försämra TV-erbjudandet."

Inträde av nya (nederländska) kanaler i paketet är nästan omöjligt med förslagen, enligt kabelråd. Det finns också ingen möjlighet för gemensamma åtgärder från kunder eller att lägga till kanaler med mindre kommersiell betydelse. Forskning från Intomart visar att kunderna vill påverka TV-paketets sammansättning, i väntan på möjligheten att välja via kanal. Statssekreteraren överger allvarligt dessa kunder, enligt anklagelsen.

Förslaget förutsätter att kunderna byter till en annan operatör om paketet inte gillar (röster med fötterna). Utrustningsändringar, extra kostnader för nya anslutningar, den allmänna byråkratin och det faktum att kunderna fastnar i "3 in 1" -paket hindrar detta.

Paketet med trettio tv-kanaler är snabbt fyllt med stora kommersiella kanaler och obligatoriska ( måste-bära ) kanaler som flera regionala broadcasters. Det lämnar inget utrymme för nya (nederländska) kanaler eller avvikande preferenser.

Top