sv.onlinewebcreations.com

Walldorf, 18 december 2013 - För företag som har börjat försenade med förberedelserna för SEPA erbjuder TIS nu en hälsotjänst SEPA, se www.tis.biz . TIS är leverantör av en Out-of-the-Box-molnlösning för SEPA och ett mjukvarupaket för snabb och riskfri SEPA-migration.

Enligt den senaste undersökningen av De Nederlandse Bank är endast 25 procent av holländska företag redo med övergången till den europeiska överföringen. Högst 7 procent är redo för användning av den europeiska direktdebiteringen. Företag som inte är redo före den 1 februari 2014 måste ta hänsyn till betydande böter för att inte följa nya regler. TIS erbjuder dessa företag en diagnos och ett botemedel. SEPA Last Minute Health Check är en enkel online-undersökning som avgör vad som behöver göras. Intresserade organisationer kan få gratis telefonrådgivning.

TIS SEPA-lösningen ger ett svar på varje SEPA-migrationsproblem och stöder en snabbväxlare.

Alla EU-medlemsstater uppmanades att rapportera om graden av bristande efterlevnad och de sanktioner som de införde 2013. I vissa EU-länder tar det lång tid innan dessa rapporter kan göras. Detta leder till osäkerhet om böterna som gäller för icke-SEPA-överensstämmelse. Enligt uppskattningar från Europeiska kommissionen kostar varje felaktig SEPA-transaktion i genomsnitt femtio euro. Det finns de negativa effekterna för kunden och leverantören och problem kan förväntas med sen betalning av löner.

Med den fria SEPA Sista minuten hälsokontrollen från TIS kan du snabbt få insikt i det aktuella läget vid en organisation. Företag som visar sig vara bakom och väljer TIS-lösningarna kommer att få en SEPA Readiness Guarantee. För företag som är ofullständigt förberedda finns tillfälliga lösningar tillgängliga för formatering eller mandathantering.

Som ett alternativ till en nödlösning erbjuder TIS en Out-of-the-Box-lösning för SEPA som kan genomföras utan omfattande IT-projekt. SaaS-systemet stöder olika banker och kopplar enkelt upp affärssystem, det centrala affärssystem och det befintliga nätverket av banker. Den kan hantera alla kända bankanslutningsprotokoll, kanaler (Host-to-Host, SWIFT eller EBICS) och format och konverterar dem automatiskt så att de överensstämmer med gällande SEPA-riktlinjer. Ett integrerat system för hantering av direkt debiteringsmandat övervakar och kontrollerar den globala mandatprocessen centralt. Detta leder till mer insikt och insyn och möjligheten att kontrollera alla betalningsförfaranden via en central plattform. Jörg Wiemer, VD för TIS: "Med vår out-of-the-box-molnlösning för SEPA tackar företagen SEPA: s utmaningar - även när målstreken närmar sig!"

TIS och Deutsche Bank anordnar ett webbseminarium om SEPA under tredje veckan i februari 2014. För mer information och registrering: www.tis.biz/events/tiswebinare.

Om TIS
TIS (Treasure Intelligence Solutions) är den ledande molnplattformen för betalningar, likviditetshantering och bankrelationshantering för företag. TIS gör betalningstransaktioner för företag (kostnader) effektivare och säkrare. Alla processer relaterade till betalningstransaktioner, inklusive likviditetshantering, transaktionsstatus, auktoriseringsbehandling och bankavgiftshantering, är inbyggda i en enda revisionssäker plattform som är lämplig för flera banksystem. TIS överbryggar skillnaderna i betalningssystem, kommunikationskanaler med banker och ERP-integration med hjälp av en SAP-certifierad plugin. TIS erbjuder sina lösningar som Software-as-a-Service (SaaS), så att de snabbt kan rullas ut och kunderna kan omedelbart dra nytta av besparingarna. TIS är certifierad enligt ISO-standard 27001 (informationssäkerhet) och är en officiell SAP-partner. Mer information finns på: www.tis.biz.

Top