sv.onlinewebcreations.com

Zoetermeer, 23 augusti 2016 - Teleperformance Benelux, marknadsledande inom outsourcad kundreferensledning, meddelar idag att ett nytt kontor i Amsterdam har öppnats den 15 augusti 2016. Med detta svarar Teleperformance på den växande marknaden för platintjänster. Dessutom sorterar Teleperformance för vidare tillväxt av sin kundbas i Nederländerna.

Teleperformance tjänar för närvarande kunder från olika platser i Nederländerna. På grund av tillväxten och den nuvarande marknadsutvecklingen har Teleperformance letat efter en ny plats som är idealisk för att betjäna ledande internationella varumärken - ett segment där Teleperformance har byggt upp en stark position. Valet föll på ett nytt kontor i Amsterdam. Med denna nya plats förväntar Teleperformance att kunna svara ännu bättre på behoven hos befintliga och nya kunder.

Norbert van Liemt, VD Teleperformance Benelux, Surinam och Östeuropa: "Amsterdam är en attraktiv stad för ledande internationella varumärken och innovativa företag. Amsterdam-regionen möter också ett annat viktigt villkor: tillgång till högutbildad personal. Med denna nya plats vill vi fokusera på innovation i kundinteraktion. Vi vill också profilera Teleperformance mer eftertraktat som en attraktiv arbetsgivare, där unga yrkesverksamma med olika nationaliteter kan arbeta för internationella toppmärken. Det är en bra grund för en framgångsrik karriär. Med utformningen av denna nya plats matchar vi också profilen och förväntningarna hos unga, högutbildade proffs. Det finns ett gym, en dojo, en espresso- och juicebar samt en restaurang. Platsen är också optimal tillgänglighet med kollektivtrafik. "

Från den nya platsen på Herikerbergweg i Amsterdam Zuidoost, kommer Teleperformance först att arbeta för en befintlig kund. Teleperformance startar i Amsterdam med 125 arbetsstationer, med möjlighet att snabbt utöka kapaciteten.

Om Teleperformance
Teleperformance är världsledande inom outsourcing av multichannel kundkontakt och kontaktcenter tjänster. I Benelux stöder Teleperformance många framstående varumärken på ett innovativt sätt med kundvård, teknisk support, retention, back office och inkassoaktiviteter på både B2C och B2B-marknaden. Teleperformance gör det inte bara via mail, telefon och chatt, utan även genom integration med sociala medier. Teleperformance styrka kommer från en blandning av globala bästa praxis och lokala marknadskunskaper. Detta gör det möjligt för Teleperformance att erbjuda mycket effektiva, marknadsinriktade innovativa råd och lösningar, i syfte att öka kundnöjdheten och minimera kostnaderna.

Worldwide Teleperformance är verksamt i 65 länder med över 190 000 anställda. Teleperformance är i kontakt med 38% av världens befolkning genom sina partners.

Top