sv.onlinewebcreations.com

Den brittiska mediegruppen ITV tar Talpa Media från grundare och ägare John de Mol för minst 500 miljoner euro. Beroende på Talpas prestation under de kommande åtta åren, och John de Mols engagemang i företaget, kan det slutliga inköpspriset öka upp till 1, 1 miljarder.

ITV är det största kommersiella TV-bolaget i Storbritannien och ger alla genrer från bra underhållning till sport, nyheter och egna dramaserier. ITV driver en grupp av kanaler och har egna produktionsföretag, även i ett stort antal andra länder.

ITV ser förvärvet som en "ny strategisk milstolpe" på väg mot att bilda ett stort innehållsföretag som skapar och förvaltar underhållningsformat som kan distribueras internationellt (tillsammans med dramaserier).

Som en del av transaktionen fortsätter John de Mol, tillsammans med ledningen och den kreativa personalen, att spela en nyckelroll i skapandet och utvecklingen av format. Detta håller Talpas kreativa rörledning på plats, säger företaget. I ett uttalande sa han: "När det gäller uppmärksamhet på vikten av innehåll är strategin för båda företagen exakt densamma. För mig personligen innebär detta förvärv att jag fullt ut kan ägna mig åt skapandet av banbrytande innehåll.

Under de senaste sex åren har Talpa utvecklat 75 program som sänds i 180 länder runt om i världen. År 2014 sändes 16 nya Talpa-format över hela världen. Utopia har nu sålts till sju länder, inklusive Rumänien, Turkiet och Tyskland.

För en första betalning på 500 miljoner kronor överför Talpa 100 procent av det utestående aktiekapitalet till ITV. Ytterligare betalningar är kopplade till Talpas framtida utveckling. För att uppnå detta måste Talpa visa en ambitiös vinsttillväxt över en period av åtta år. Avtalet är fortfarande föremål för myndigheternas godkännande och förväntas under andra kvartalet 2015.

Top