sv.onlinewebcreations.com

Informatica forskare Dr Marieke Huisman tar emot Holländska priset för IKT-forskning 2013. Huisman, ansluten till Centrum för telematik och informationsteknologi (CTIT) vid University of Twente, genomförde forskning om tillförlitlighet och korrekthet hos parallell programvara och mottar en summa pengar. av 50 000 euro.

För att programvaran ska köras snabbare använder de flesta datorer och smartphones parallell programvara. Detta är effektivt, men de olika processerna kan störa varandra, vilket orsakar datorer att krascha eller visa felaktiga resultat. Huismans forskning fokuserar på logiska resonemangstekniker som minskar dessa fel.

"Programvaran används till exempel på viktiga platser, till exempel på sjukhus, flygplan eller i trafik. Fel i den här mjukvaran kan få stora konsekvenser som även kan kosta människor lever. Min forskning hjälper till att upptäcka och korrigera dessa fel, säger Huisman. Summan av 50 000 euro kan användas fritt på IKT-forskning och Huisman kommer att använda den för att expandera forskningen till andra - särskilt funktionella - programmeringsspråk.

Om det nederländska priset för IKT-forskning Det holländska priset för IKT-forskning är ett unikt pris för en forskare som utför innovativ forskning eller är ansvarig för ett vetenskapligt genombrott i IKT. Priset är ett initiativ från IKT-forskningsplattformen (IPN) och den nederländska organisationen för vetenskaplig forskning (NWO) i samarbete med Kungliga Holland Society of Sciences (KHMW).

Om Marieke HuismanDr. Marieke Huisman arbetar som docent i Institutionen för formella metoder och verktyg vid fakulteten för elektroteknik, matematik och datavetenskap (EEMCS). År 2001 fick hon doktorsexamen vid Computing Science Institute vid universitetet i Nijmegen med en avhandling om Java-programverifiering i högre orderlogik med PVS och Isabelle. Sedan dess har hon arbetat som forskare vid INRIA i Frankrike (2000-2008) och som universitetslektor vid UT (2008-2011). Huisman har vunnit flera prestigefyllda stipendier, till exempel ett ERC Start Grant för sitt projekt VerCors: Verification of Competitor Data Structures och ett NWO Free Competition-bidrag för sitt forskningsprojekt SlaLoM: Security by Logic for Multithreaded Applications .

Top