sv.onlinewebcreations.com

För Pokémon Go har inte mindre än 35 000 sponsrade platser skapats, inklusive Starbucks, Sprint och Unibail-Rodamco. Det är vad John Hanke, VD för Niantic, spin-off från Google, sa igår vid Mobile World Congress.

Det var första gången som Hanke tittade tillbaka på megasuccessen för mobilspelet som utvecklades tillsammans med Nintendo.

Niantic härrörde från Google Maps och enligt Hanke var initialt främst ett försök att låta barn spela spel ute. Det ledde till främmande spelet Ingress, som redan var mycket större än väntat. "Vi hade trott att det skulle locka främst hardcore-spelare, men vi såg också hemmafruar som spelade spelet. Piloter tog spelet i cockpiten. "

Med Ingress har spelare kört 344 miljoner kilometer, men det var inte i de 8, 7 miljarder kilometer Pokémon Go, "avståndet från jorden till Pluto."

Hanke visade ett diagram över det förväntade antagandet av spelet. "Vi var helt fel, vi såg inte heller denna framgång. Logistik uppgav att vi möter enorma utmaningar. "

Hanke tror att Pokémon Go och andra framtida spel kan berikas ytterligare med fyrbjörnar och slitbanor. Pokémon Go fungerar på Apple Watch, men Niantic tog också med sig en bärbar på marknaden. "Den nuvarande GPS-tekniken fungerar inte perfekt, med beacons mer precision är möjligt."

Under den kommande perioden investeras mer energi i partnerprojekt. Hanke citerade exemplet på Sprints butiker som kan omvandlas till virtuella lekplatser. Mer än 12 000 platser skapades för Starbucks.

Niantic släpper inte av konceptet. Det kommer att finnas en ny version av Ingress och minst tre uppdateringar för Pokémon Go. "Vi arbetar också med helt nya koncept, som vi kommer att berätta mer om senare i år."

Top