sv.onlinewebcreations.com

Nu när TUI har sitt eget "digitala hjärta", kan det följa kunderna bättre och involvera dem i organisationen. Det är vad Edwin Hof, ansvarig för e-handel och digital marknadsföring, berättar för resebolaget. "Vi har släppt bort externa organ och brutna silor. Kundens engagemang och generering av användargenererat innehåll spelar därför en allt viktigare roll. "

Till skillnad från tidigare föredrar TUI nu att anställa egna specialister, säger Hof. "Vi talade inte tillräckligt om detta. Nu när e-handel och marknadsföring samlas internt i det digitala hjärtat, kan vi bättre följa kundens efterfrågan. "

Detta är nödvändigt eftersom en hundra procent av resenärerna orienterar sig online. Hof berättar till exempel att vi arbetar intensivt med Google av den anledningen. Om sökvolymen för helgdagar i Spanien minskar måste företaget vara tillräckligt flexibelt för att svara omedelbart. "Nu när vi alla gör det hemma kan vi växla snabbare. Vilka regioner är populära idag? Och kan vi svara med priset? Vi kan bättre spela utbud och efterfrågan. Vi är skarpa och inte för sent. "

Kunden som en digital inspirationskälla

I linje med detta säger Hof också att han i stort sett överger reklambyrån. Istället vill han involvera kunder mer aktivt i organisationen. För kundens återkoppling förstås, men också för genomförandet av marknadsföringen. För varför ska du tänka på allt själv?

"Om du frågar folk för inmatning på gatan får du mycket tillbaka", det är upplevelsen. I sin vision är kunden en digital inspirationskälla. Till exempel har de redan uppfunnit namnen på ett antal nya flygplan, "något som gjordes för fyra år sedan tillsammans med en reklambyrå". New är ett strukturellt samarbete med VU University Amsterdam. "Vi ber hundratals studenter att komma igång med kampanjer eller innovativa applikationer i grupper. I år kommer vi verkligen att utveckla två av dessa idéer. "TUI lanserade nyligen den nya Travellr-webapps som helt utvecklades av studenter från högre yrkesutbildning. "Vår digitala byrå hjälper bara med detaljer och utveckling."

Steg för steg från en smidig försäljningsbild

De lägre utvecklingskostnaderna är förvisso inte det viktigaste motivet, betonar Hof. Tidigare är det ett sätt att involvera "kunden i morgon" med reseorganisationen. Samtidigt säkerställer detta att TUI kommunicerar ur kundens perspektiv. Så igenkännlig. Ett viktigt derivat av företaget är "användargenererat innehåll". "Jag tror att vi måste gå av steg för steg från foton som kan få en resa att se bättre ut än vad den egentligen är."

Förutom de nu kända textrapporterna kan kunderna också ladda upp egna bilder på en destination eller boende. Omkring hundra tusen av dessa har redan placerats. Ett nästa steg är sammanställningen av Instagram-bilder. Att bestämma vilka bilder som är eller inte är från kunder är nästan omöjliga. De visade bilderna är därför också från icke-kunder. Är det inte konstigt? "Nej, nej. Vi tittar även på sätt att låta besökarna kontakta tillverkarna. Resenärer kan berätta hur barnvänligt ett hotell är i praktiken. Det faktum att dessa människor kanske har bokat med en annan reseorganisation är bara det sättet. Vi tycker bara att det är mycket viktigt att underlätta i orienteringsprocessen. "

Utmaningen är inte att skapa och hantera sådana stora mängder innehåll, förklarar Hof. Kunder gillar att dela. Ja, till skillnad från det egna visuella materialet, kan kvaliteten inte alltid garanteras. Men transparensen överträffar nackdelen med en mindre klar bild. "Detta framgår också av siffrorna: Hotell med tre typer av bilder - Våra egna bilder, kundernas och Instagrams - får mer uppmärksamhet från tablet-användare i synnerhet. Man sveper mer, är närvarande längre och omvandlingen ökar med tolv procent. "

Moderering av bilderna är knappast nödvändigt, säger Hof. Endast försiktighet är att se till att bilderna inte innehåller för mycket exponering, alkohol och selfies. "Folk vill se riktiga bilder. Om de inte hittar dem här, söker de efter dem på sociala medier. Och en smutsig pool? Ja, det har diskuterats om det, men vi tror att du borde posta det också. Enligt min åsikt måste du bara se det som feedback. "

Exempel: jämförelse av egen bild, kundfoto och "under tiden på sociala medier" (texten fortsätter efter bilden)


Syfte: Användargenererat innehåll till salu

Det visar sig vara en utmaning att använda innehållet ordentligt och att utvidga skapandet. Företaget börjar snart med "TUI-reportrar" som reser med en kamera och "får allt utrymme" för att göra videorätt. Hof tittar också på möjligheterna att involvera de 75 tusen kollegorna inom TUI-gruppen. Frågan är huvudsakligen var innehållet ska användas. "Hittills kan vi inte säga att en video faktiskt ger fler bokningar. Du ser att en sådan videoturnering på sociala medier: mer interaktion, mer räckvidd och mycket mer medievärde. Upp till 25 procent. "

Målet är att använda innehållet på sikt för att anpassa annonserna och webbplatsen. Till exempel har mycket investerats i data och programmatisk marknadsföring under senare tid. Om det framgår av "tredje parts data" av exempelvis Sanomas bloggar att någon är intresserad av en familjesemester så kommer han naturligtvis inte att se en resa för par eller ett lyxhotell i reklam. "Så fort vi har mer profildata kan vi involvera kunder ännu bättre i försäljningen och automatiskt använda sitt användargenererade innehåll. Samma familj kommer då att se bilder av barn i hotellets pool. Hotellet kan vara ett utmärkt resmål för par på hösten. Sedan justerar du innehållet i enlighet med detta. Vi kan sälja en resa eller ett hotell på många sätt. "

Top