sv.onlinewebcreations.com

Flygbolaget Transavia har lyckats med att ta itu med online falska åtgärder eller marknadsföringskampanjer som missbrukar kända varumärken. Engagersföretaget har blivit beordrat att betala en ersättning som ska fastställas.

Engagers driver en sms-tjänst för vilken medlemsförbund är engagerade. Kampanjen sker med annonser på affiliateens egna webbplatser och med att skicka e-postmeddelanden till konsumenter.

För ungefär ett år sedan skickades e-postmeddelanden ut i två dagar från e-postadressen [email protected] och en (annan) e-postadress länkad till domänen www.your.top-weekend.com.

Transavia nämndes som avsändare och hälsning av e-postmeddelanden var: "Vi har en överraskning biljett till dig. Välj din destination nu! ' Transavia samarbetade emellertid inte med kampanjen.

I september 2015 utfärdade Engagers (ett företag med en osynlig webbplats) ett uttalande om återkallande och lovade att varumärket Transavia inte längre skulle missbrukas. Men Transavia stannade inte där: Flygbolaget krävde inte bara en ersättning på minst 25 000 euro från domstolen, men flygbolaget ville också få inblick i antalet illegala kuponger som hittills har skickats.

Som ofta är fallet med sådana typer av handlingar, förkastade engagers delvis ansvaret. E-postmeddelandena skickades av en tredje part och Engagers spelade ingen roll i detta.

Med tanke på konkurrenskampanjen på webbplatsen fann Engagers att det var tillåtet att använda Transavias Benelux-märken på sin webbplats Mijnquiz.com för ett kontantpris på 750 euro att spendera på Transavia-biljetter.

Transavia antog att Engagers själv stod bakom e-postkampanjen, men kunde inte visa det här.

Men det spelade ingen roll för den slutliga bedömningen. Domstolen uppmanar engagerare att kompensera skada eller betalning av vinst för varumärkesintrång. Inom tre månader efter domsavgörandet måste Engagers lämna ett revisionsintyg tillsammans med alla handlingar till stöd för detta uttalande.

"Vi är väldigt nöjda med det här uttalandet", säger en talesman för Transavia mot Emerce. "Ju mer eftersom domaren har sagt att marknadsföringspartiet också är ansvarigt för medlemsförbund som de vänder sig till. Vi har en nolltoleranspolitik när det gäller reklam där vårt namn används. "

Med domen kan andra företag också dra nytta av. Särskilt detaljister har klagat i flera månader om online-kampanjer där deras namn används i stor utsträckning för tvivelaktiga onlinekampanjer. Detaljhandel Nederländerna meddelade redan i fjol att "lagliga steg kommer att vidtas om möjligt".

Top