sv.onlinewebcreations.com

Med en genomtänkt idé att låta besökare av en konsert resa hem på ett trevligt sätt vann Ledger H4ck3rs den tredje upplagan av Hackatrain. Den överraskande presentationen i vilken rollspel avslöjade användningen och användningen av ansökan skilde sig från vinnarna från de andra lagen. Ledger H4ck3rs, ett lag från Deutsche Bahn, får en summa på 5000 euro.

Hur gör vi det lättare för invånare från hela landet att resa fram och tillbaka till exempelvis en konsert på Johan Cruyff Arena i Amsterdam? Med denna fråga från ING och Arriva - huvudpartnerna av Hackatrain 2018 - började deltagarna arbeta under denna hackathon. De fick den uttryckliga förfrågan att använda kombinationen av mobilitet som en tjänst (MaaS) och blockchain i deras lösning.

Mobilitet som tjänst (MaaS) omfattar integration av planering, bokning och betalning av multimodala mobilitetstjänster via en digital plattform. MaaS och blockchain tillsammans har potential att tillåta resenärer att söka, välja och boka sina transportalternativ själva. Under församlingen fick deltagarna erfarenhet av blockchain-tekniken.

Efter fjorton spännande banor kom juryn till slutsatsen att det fanns en gemensam första plats. En sista strid resulterade så småningom i en klar vinnare. Det vinnande Ledger H4ck3rs teamet tänkte noggrant på ett koncept där de kunde organisera betalningsprocessen med blockchain-tekniken.

Juryn bestod av: Johan Westerbeek (Arriva Nederländerna), Joost Bosman (ING Nederländerna), Tobias Friedrich (Deutsche Bahn), Hendrik Rieß (UID Labs).

Top