sv.onlinewebcreations.com

Albert Heijn lanserar en webbplats för barn idag. "Det skulle vara trevligt om barn ville ha en mango istället för chips".

"Nej, vi anställer inte någon som specifikt handlar om barnmarknadsföring", säger talesman Jan Christiaan Hellendoorn från Albert Heijn till Emerce . "Vi fokuserar på familjer, och barn är en del av familjerna."

Det gör inte ont för att få en sympatisk bild bland barn, argumenterar Albert Heijn. Det är också de bakomliggande tankarna vid lanseringen av Hamsterwereld.nl, som fokuserar på barn mellan fyra och tio år. Presidiet Ijsfontein utvecklade webbplatsen.

I den officiella kommunikationen säger Albert Heijn att webbplatsen syftar till att öka barnets medvetenhet om matens ursprung. En liten undersökning av Albert Heijn skulle ha visat att det är dåligt med den kunskapen. Barn gav svar som: "frites är gjorda av frites" och "potatis växer på trädet." Albert Heijn svarar också på ett samtal från politiker till snabbköpssektorn för att göra mer om livsmedelsmedvetenhet bland barn.

Hamsterwereld.nls hemsida, som startar samtidigt som den periodiskt innehade Albert Heijn Hamster-arbetet (en åtgärdsperiod) innehåller spel och information om mat. "Hamsterveckorna är mycket populära bland barn som vi har märkt", säger Hellendoorn. "Därför väljer vi att skapa webbplatsen kring detta tema."

Trots att platsen har en delvis pedagogisk karaktär och snabbköpet leder det elementet till utsidan är det underliggande målet mycket kommersiellt, enligt Hellendoorns ord. "Föräldrar handlar, men barn är viktiga influenser, " sade talesman. "Vi introducerade barnens kundvagnar år sedan." Den nya hemsidan, som redan lanserades i tystnad i vår, kan ses som en ny form av barnmarknadsföring.

Att barn får mer kunskap om mat via Hamsterwereld.nl kan ha en positiv effekt på de råd de ger sina föräldrar. Det ger också Hellendoorn. "Det skulle vara trevligt om ett barn drar en mango från hyllorna istället för en påse chips."

Top