sv.onlinewebcreations.com

Google och LG tillkännagav idag Nexus 5, den senaste versionen av Googles egen smartphone och det är också direkt tillgänglig i Nederländerna för 399 euro.

Det är den första smartphone som körs under Android 4.4-alias Kitkat. Andra funktioner inkluderar en 4, 95-tums skärm med Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar), ett Qualcomm Snapdragon 800-chip med en 2, 2 GHz fyrfärgsprocessor, 2 GB minne och minst 16 GB lagringsutrymme. Det är slående att kameran har ett gyroskop för att stabilisera bilden.

KitKat garanterar bland annat bättre minneskonsumtion och bättre integration av Hangouts-appen för (olika) meddelanden och Google Nu som ett digitalt hjälpmedel (Googles motsvarighet till Apples Siri).

Exklusiviteten är endast tillfällig. OS kommer snart också att köras på Android-enheter från andra tillverkare och för första gången på äldre, mycket långsammare enheter. Det bör förhindra segmentering, varigenom Android-systemprogramvaran inte längre förnyas eftersom enheterna inte är lämpliga.

Google har hittills inte haft stor framgång med sina Nexus-enheter. Nexus One såldes uteslutande genom Googles egna fysiska butiker i USA och efterträdarna fann måttliga avdrag, särskilt från amerikanska telekomleverantörer.

I flera länder kan Nexus nu endast köpas via Googles webbutik Google Play, men inte i Nederländerna. Detaljhandeln som inte anges nedan utpekas för nederländsk distribution.

Top