sv.onlinewebcreations.com

KPN: s fjärrdump SumUp, ett mobilt betalningssystem för de fysiska små och medelstora företagen, växlar tre länder igen under den nuvarande europeiska utbyggnaden.

Belgien, Frankrike och Portugal är de tre länder som läggs till på täckkortet. De kompletterar landpallen som redan bestod av England, Nederländerna, Tyskland och Italien. För att konkurrera med motparter som iZettle och Payleven krävs åtminstone en del täckning i Skandinavien.

Tanken bakom SumUp och dess konkurrenter är ganska enkel. Det är dyrt, obekvämt och riskabelt för ambulanta företagare att behålla mycket pengar. Därför erbjuder en handfull europeiska företag, inspirerad av Square från Amerika, en låda som pluggar in i iOS och Android-enheter. I det skåpet finns en slits för chipping, doppning eller svepning med bankkort eller kreditkort. Lådan är gratis, för transaktionen tar teknikleverantören ut en liten tre procentig provision.

SumUp startade med riskkapital från Shortcut Ventures, ett nytt tyskt investeringsbolag där KPN är aktieägare. Genväg gjorde nyligen sin tredje investering i energibesparingsföretaget Tado.

För tillfället kan SumUp endast användas med kreditkort. Under januari eller februari, bland annat, kommer Nederländerna att få en läsare som det också är möjligt att fastställa för transaktioner med vanliga bankkort. Den lokala filialen, som är verksam från Amsterdam, samtalar med telekomföretag och stora återförsäljare för att få hårdvaran på hyllorna.

Top