sv.onlinewebcreations.com

Zeist, 17 augusti 2016 - Mycket arbete på sjukhus är faktiskt onödigt. Tänk på dubbla diagnoser, överflödiga upprepade besök, information som läkaren inte uppnår. Detta onödiga arbete leder också till onödiga kostnader. Genom att använda IKT finns det ett slut på detta onödiga arbete, vilket ger mer pengar att investera i vård som verkligen betyder något.

Ett av de viktigaste sätten att göra detta är genom att implementera mer datakompatibilitet i vården. Universitetsmedicinska centrumet Groningen är ett av de sjukhus som redan har genomfört detta. Maarten Uyttenboogaart, neurolog vid UMCG: "Tidigare kunde vi bara se bilder av en patient om patienten tog dem på en cd-rom. Nuförtiden arbetar vi med ett system som möjliggör digital utbyte av bilder, så att vi kan utvärdera dem i förväg och skissera en behandlingsplan. På så sätt kan vi omedelbart fortsätta behandlingen och det sparar mycket tid. För en patient kan detta betyda skillnaden mellan ett vårdhem eller inte eller permanent hjärnskada. "

Harm-Jan Wessels, VD för Forcare: "Eftersom medicinska data är särskilt sekretesskänsliga behövs särskild programvara för att tillförlitligt och säkert skicka dessa data från en plats till en annan. Dessutom börjar patienter nu också samla fler och fler hälsodata: Tänk på klockor som mäter din hjärtfrekvens eller blodtryck. Och precis som vi för närvarande har kontroll över aktier eller banker, går vi mer och mer med vår medicinska data tack vare driftskompatibiliteten i IKT. "

Forcare-systemet gör det möjligt att säkert byta ut olika typer av digital information mellan sjukhusen. UMC Groningen är en av de institutioner som redan använder sig av detta. Nyfiken om UMCG: s erfarenheter och visionen av VD Harm-Jan Wessels of Forcare om förändringar i IKT i vården? TeamNL från RTLZ ägnar en episod av vård och IKT. Se sändningens promo här.

Den fullständiga leveransen av Zorg & ICT från TeamNL kan ses på RTLZ på följande datum:

Söndag, 21 augusti, 17.30

Måndag, 22 augusti, 10.20

Onsdag 24 augusti, 14, 20

Top