sv.onlinewebcreations.com

Plånboken kan stanna hemma. Från och med augusti börjar Payter med den nationella utbetalningen av betalningar med mobiltelefonen. Förutom Rotterdam kan entreprenörer i Amsterdam, Haag, Utrecht, Eindhoven och Arnhem nu också betala via mobiltelefonen.

De 9 000 entreprenörer som Payter talar till är kunder av CCV, ett företag som deltar i elektroniska betalningssystem. En e-post har skickats till dessa kunder. Det är därför inte möjligt att med säkerhet säga om alla entreprenörer faktiskt deltar. Om de vill kan de anslutas.

Under en tid har en prövning körts i Rotterdam där kunderna kan betala med sin mobiltelefon i butiken. Expansionen till fem andra städer är startsignalen för nationell utrullning av mobila betalningar.

Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht har valts att delta i rättegången eftersom de är bland de fyra största städerna i Nederländerna. Dessutom valdes Eindhoven och Arnhem på grund av deras läge och därmed en bättre fördelning genom Nederländerna.

Payter hoppas att mobil betalning kommer att expandera som en oljelys på Nederländerna med denna försiktiga start av utbyggnaden. "Detta startskott för nationell rollout är redan mycket stor för Nederländerna. Vi vill göra det bra. "När den nationella utbyggnaden ytterligare expanderas är den ännu inte känd.

Under 2009 hoppas Payter ha 100 000 mobila kunder. Organisationen erbjuder 10 000 gratis NFC-telefoner (Nokia NFC) till konsumenter från de sex städerna. Fler NFC-enheter kommer att finnas tillgängliga inom en snar framtid. En interimslösning har utformats för de övriga 90 000 konsumenterna. Mindre chic, men integrerad i en klistermärke med hjälp av ett chip, som fastnar på sin egen telefon, kan de övriga 90 000 konsumenterna också betala "mobil".

Med NFC-chipet, bearbetat i enheten eller i klistermärken, vill allmänheten inte göra det, behåll bara telefonen i en kontantterminal och ange en PIN-kod. Pengarna debiteras sedan från den mobila förbetalda plånboken.

Förutom mobila betalningar i butiker, parkering och cateringfirma kan Payter också betala inköp av biljetter, presentkort och entrébiljetter med mobiltelefonen.

Återförsäljare kan skapa egna sparprogram för sina kunder. Reklam via Payter är också möjlig med interaktiv annonsering via telefon, tryckt media, tv, radio och internet. Användare kan välja vilket meddelande eller erbjudande de vill ta emot när och hur ofta.

Top