sv.onlinewebcreations.com

Google börjar med annonseringstjänsten "betala per kund eller försäljning", men annonsörer är ännu inte väl förberedda för det. Thomas Joosten rapporterar för Emerce från Affiliate Congress i Miami.

Under en panelintervju med Rob Kniaz, produktchef för Googles CPA-produkt och Mark Papia, aktiv från Fox Interactive för systerbolaget MySpace, handlade det huvudsakligen om Googles globala introduktion av Cost Per Action-modellen baserat på beta-testet.

Fasad introduktion CPA

Googles affiliate-produkt, som hittills kallades Google CPA-modellen, har skapats enligt Rob Kniaz för att göra tre saker:

  1. svar på annonsörens efterfrågan att ersätta ny försäljning eller kund,
  2. att erbjuda en större räckvidd i innehåll och / eller annonser,
  3. för att ge användarna en bättre internetupplevelse.

Kniaz betonar att affiliates bäst kan börja genom att placera de traditionella Adsense-annonserna på en gång per klick. Det är enkelt och tillgängligt. Då kan de också få annonser där de får inkomster per ny kund eller försäljning. Så fort du vill gå ett steg längre kan du välja vilka annonsörer och / eller produkter du vill lägga till.

Han ville inte förlora hur många affiliates och annonsörer som redan deltar i världen. Men han var tvungen att skratta när jag sa att " som vi talar " loggar in hundratals. Jag kontrollerade också varför jag själv inte hade tillgång till "hänvisningar". Anledningen är att Google fasar in systemet. Först får de platser som har stora trafikvolymer tillgång. Under de närmaste veckorna kommer alla med ett Adsense-konto att kunna placera affiliate-erbjudanden från Google.

När han frågas hur han ser konkurrensen, indikerar han att många nätverk erbjuder sådan mångfald av annonseringsmöjligheter som Google inte har, att det finns tillräckligt med utrymme på marknaden. Det är upp till nätverket att skilja sig från specifika tjänster som inte är intressanta för Google.

Google använder för närvarande "skript" och mäter vyerna så att de kan optimeras på grundval av en effektiv CPM. De bästa annonsörerna får automatiskt bra positioner. En viktig lärande för honom var att göra gränssnittet så att annonsörerna gjorde sitt bästa för att förbättra resultaten. Med en klickavgift (eCPM) måste annonsören se till att AdWords ger tillräckligt. Vid CPA löper inte annonsören risken.

Ta hand om annonsörer och affiliates

Tre ämnen dyker upp som både affiliates och annonsörer jobbar med.

  1. Data feeds: översikter med produktinformation som affiliates kan integrera i sina webbplatser.
  2. Seo och affiliate länkar: Affiliates kan bidra till en högre position för sökord i sökmotorerna.
  3. Stöd och råd att köra program bra.

I en rundabordsdiskussion förklarar Asif Malik, VD för GoldenCAN, hur hans företag kombinerar alla produktflöden från olika parter och erbjuder dem till affiliates. Det verkar dock som om annonsörer har svårt att anpassa dessa produktöversikter. Ett enkelt exempel: Produktbilder är vanligtvis för små och svåra att justera direkt i stor skala.

Både Kristopher Jones av Pepperjam.com och Chris Kramer, Media Director NetExponent, ägnar stor uppmärksamhet åt den effekt som affiliates har på sökmotoroptimering. Länkar från affiliate-marknadsföring är mindre viktiga än naturliga länkar som inte har någon affiliate-kod. Det kräver mycket kunskap för att hantera detta på rätt sätt. Men det är klart att du måste jobba med partners som förstår företag.

I det senare fallet märker du att den mänskliga sidan - både förhållandet och det proaktiva stödet för att göra webbplatser / nyhetsbrev framgångsrika - är avgörande för valet med vilken du gör affärer. Den mänskliga aspekten är också svårare att automatisera och det finns ett stort mervärde i många nätverk.

Jag antar att om jag kommer tillbaka nästa år kommer antalet nätverk att minska betydligt och annonsörer kommer att vara mer framträdande för att marknadsföra sina egna program i Google. Och förhoppningsvis kommer Paris Hilton inte att glömma sitt datum med den här Emerce- bloggen i The Mansion.

*) Thomas Joosten är grundare och ägare av affiliate-marknadsföringsföretaget M4N. På Emerces begäran rapporterar han om affiliate toppmötet i Miami (USA).

Top