sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam - Trend Micro, världsledande inom cybersecurity-lösningar, presenterar sin rapport med förutsägelser för 2019. Rapporten, "Mapping the Future: Hantering av genomgripande och bestående hot", varnar för att angripare kommer att öka effektiviteten hos beprövade attackmetoder genom att att lägga till nya avancerade element. På så sätt drar de sig optimalt av det föränderliga tekniska landskapet. Dessutom betonar betänkandet de ständigt ökande farorna för konsumenter och organisationer. Effekten av detta ökar också tack vare den alltmer sammanhängande världen.

"Det är viktigt att organisationer 2019 förstår ännu bättre säkerhets konsekvenserna av det ökande molnet adoption, mer samarbete mellan IT och OT och fjärrarbete, " varnar Greg Young, vice vd för cybersecurity hos Trend Micro. "Cyberkriminella kommer fortsätta att tillämpa framgångsrika formler för att uppnå sina vinster. Tänk på att utnyttja befintliga hål, stjäl data och socialteknik. Nu när antalet synliga och igenkännliga samt de okända cyberhoterna ökar är det viktigare än någonsin för organisationer att frigöra resurser för personalutbildning för att förbli skyddad mot det växande antalet attacker. "

Socialteknikkens roll i framgångsrika attacker mot företag och individer kommer att fortsätta att växa. Antalet phishing-webbadresser som Trend Micro blockerar har ökat med nästan 3 800 procent sedan 2015. Detta kompenseras något av det minskade beroendet av utnyttjande kit, vars användning minskade med 98 procent under samma period. Dessutom kommer 99, 99 procent av exploaterna att fortsätta att förlita sig på kända sårbarheter som förblir oförändrade i företagsnätverk, vilket fortfarande är en framgångsrik taktik.

Trend Micro förutser också tillväxten i sårbarheter och attacker relaterade till molninfrastruktur, inklusive containrar. Svaga molnskyddsåtgärder möjliggör ytterligare utnyttjande av cryptocurrency miningskonton och leder till mer skadliga överträdelser på grund av felaktigt konfigurerade system.

Attackers kommer också att använda nya tekniker som AI för att bättre kunna förutse styrelseledamöternas beteende. Detta leder till övertygande och bättre fokuserade phishing-meddelanden, vilket är avgörande för framgången med BEC (Business Email Compromise) -attacker. Det är troligt att dessa attacker oftare kommer att fokusera på C-nivåhantering, vilket också kommer att leda till (ekonomisk) skada 2019 över hela världen.

SIM-utbyte och SIM-rån kommer att utgöra ett växande hot mot externa medarbetare och användare av en smartphone. Denna angreppsmetod erbjuder brottslingar möjligheten att kapa en telefon utan att en användare märker detta. Detta gör det svårt för konsumenterna att återfå kontrollen över sin enhet. Smarta hem kommer att bli ett attraktivt mål för attacker riktade mot routrar och anslutna enheter.

Läs hela engelskspråkiga rapporten för att lära dig mer om Trend Micros 2019-prognoser.

-

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated är en världsledande specialist inom cybersecurity-lösningar och säkerställer en säker utbyte av digital information. Lösningarna för konsumenter, företag och regeringar erbjuder lagrad säkerhet för datacenter, molnmiljöer, nätverk och slutpunkter. Trend Micros produkter arbetar nära varandra för att smidigt utbyta hotunderrättelser och tillhandahålla kopplat skydd med centraliserad insikt och hantering för bättre och snabbare skydd. Med över 6.000 anställda i mer än 50 länder och högt avancerad global hot intelligence säkrar Trend Micro din anslutna värld. För mer information besök blog.trendmicro.nl och www.trendmicro.nl.

Top