sv.onlinewebcreations.com

I slutet av förra året meddelade Twitter att #vacature var den mest använda hashtag 2014. För tillfället sätts vi till en ny rekord år 2015: fler lediga jobb delades under de första månaderna 2015 än i början av 2014. Twitter är den sociala medieplattformen, där de flesta lediga platser delas.


Antal arbetstillfällen på sociala medier per månad, från 1 januari 2011 till 28 februari 2015.

Sedan 2011 har 11, 5 miljoner lediga jobb uppkommit på sociala medier, varav cirka 10, 5 miljoner på Twitter. Här ser jag samma trend som med #pgbalarm: ett relativt litet antal författare (313 000) ger dessa 10, 5 miljoner tweets. De 100 proliferatorerna placerade tillsammans 4, 2 miljoner tweets. Denna topp 100 består helt av Twitter-konton som endast delar lediga platser (exempel - exempel). Amsterdam är namnet som oftast nämns; IKT är den professionella gruppen som oftast förekommer.

#JouwBaan

Det var ingen slump att Twitter organiserade en arbetsdag den 24 februari: #JouwBaan. I Nederländerna blev 33.000x tweeted om detta av 9000 författare. Det visade sig vara en stor framgång, delvis med tanke på medieuppmärksamhet. Vi skickade denna tweet i slutet av eftermiddagen, varefter mycket mer skulle tweeted

#JouwBaan från @TwitterNL en stor framgång! Mn #UWV diskuteras mycket. Dessa är dagens statistik #vacature pic.twitter.com/SMSEq6vqLF

- Coosto (@CoostoNL) 24 februari 2015

Öka engagemang

Det är slående att mindre än 1, 6 procent av lediga platser innehåller en bild där det genomsnittet är normalt tretton procent på Twitter. Samtidigt, medan vi vet att tweeting-bilder är engagemangsförbättrande:


Hur beter sig vi på Twitter? Visa hela infografiska här.

Samma bild är också synlig i lediga platser: tweets om en ledig tjänst med en bild retweetas med 0, 59x i genomsnitt; tweets om en ledig position utan bild endast 0, 17x. Kort sagt, när du delar en ledig tjänst med en bild har du 3, 5 gånger mer chans att få en retweet. Men bara 1, 6 procent av tweetsna innehåller en bild. I det avseendet finns det fortfarande utrymme för förbättringar för rekryterare.

*) Vill du veta mer? Kom sedan till Emerce eRecruitment på Pakhuis De Zwijger i Amsterdam den 16 april.

Top