sv.onlinewebcreations.com

Ny multimedieteknik ger fler och fler möjligheter inom e-postmarknadsföring. Men på grund av alla klockor och visselpipor glömmer några marknadsförare vad som är väldigt viktigt för att uppnå bra resultat. Emailvision, marknadsledande inom e-postmarknadsföring, beskriver nedan de största fallgroparna i e-postmarknadsföringskampanjer.

1. Länkar till oväntat innehåll
Det är ofta inte klart där en hyperlänk länkar till. En länk med "Mer information" som leder till en informationsvideo kan orsaka frustration. Så klart i länken vad det handlar om och använd till exempel "Se vår informativa video". På så vis vet läsaren exakt vad som ligger framåt.

2. Oklart avsändare
Det händer fortfarande att organisationer skickar sitt nyhetsbrev under avsändarnamn som "Nyhetsbrev", "Kommunikation" eller "Admin". Ett stort felsteg som avsändare av ett meddelande är viktigt för läsaren att bestämma huruvida ett e-postmeddelande är öppet eller inte. Se därför till att både e-postadressen och avsändarens namn, till exempel företagsnamnet, kan identifieras av mottagaren.

3. Långa meningar och upprepning
Repetition är viktigt i marknadsföring, men du kan överdriva det. Många marknadsförare går fel genom att upprepa meddelanden i nyhetsbrev. Den tid som mottagarna tar för att läsa ett e-postmeddelande är mycket kort. Kärnan i en text måste vara omedelbar tydlig. Du gör detta genom att använda korta och kraftfulla meningar. Om det är nödvändigt att expandera, länka till information på webbplatsen. Detta ger intresserade parter möjlighet att fördjupa sig ytterligare.

4. Förvirrande visuellt material
Bild kommunicerar bättre än text. En stor fallgrop är att bilder används som distraherar läsaren istället för att förstärka texten. Nedan följer några tips för lämpligt visuellt material:
Använd inte ett upptaget bakgrundsbild så att texten är dålig att läsa.
Placera för det mesta små bilder, eventuellt med en länk till en större version.
Förhindra upptagna rörliga bilder.
Använd inte foton som vaddering. Bilden måste komplettera eller stödja texten.
Begränsa användningen av bilder till ett foto per meddelande eller erbjudande.

5. Huvudbokstäver och skiljetecken
För att betona textelement i en e-postkampanj tenderar vissa marknadsförare att använda en hel del skiljetecken. Emotion bakom skiljetecken kan emellertid tolkas helt annorlunda än avsikten är. Dessutom misslyckas ofta meddelanden med mycket skiljetecken för spam. Därför accentuera delar med layouten. Undvik ord eller fraser i stora bokstäver, onödig användning av apostrof och asterisk i en rubrik och flera utropstecken eller frågetecken bakom en mening.

Fler riktlinjer och tips om e-postmarknadsföring finns i "Retention E-mail Marketing for Dummies". Boken kan laddas ner gratis från: http://en.emailvision.be/lp/nl-be/LP/LP-Dummies.php

Top