sv.onlinewebcreations.com

Inte särskilt känd i Nederländerna, men bor i USA sedan april 2014: Google Hotel Finder. Google Flight Finder är Googles andra resa översättning och har varit online för en tid. Detta kom efter en övertagande av ITA-reseorganisationen 2010. Frågan är: Vad är Googles strategi med dessa resor-vertikaler och när börjar man veta vad som händer i Nederländerna? Reseindustrins uppmärksamhet!

Google Flight Finder

Om du söker på Google.com för "flyg Amsterdam Pisa" visas en kunskapskarta över en Google-vertikal. Där kommer EU-konkurrensen att vara lycklig igen. Tidigare hade Yelp redan kämpat mot att visa Google Maps-resultat eftersom de såg det som orättvis konkurrens. En kompromiss är i färd med att göra.

Google indikerar att det är ett sponsrat uttalande. Det här handlar om leverantörerna i kunskapskortet, inte om själva kunskapskortet.

Kunskapskortet konkurrerar direkt med till exempel andra jämförare som Skyscanner och Kajak eller biljettleverantörer som cheaptickets.nl eller tix.nl.

När du klickar på ett resultat, till exempel ett flyg från KLM (som i exemplet), går du till https://www.google.com/flights och då kan du direkt boka ett flyg med KLM. Katalysatorn som Skyscanner eller Cheaptickets.nl kommer att hoppas över.

Roligt att se att Google indikerar att Alitalia ofta har mer än 30 minuters fördröjning.

Fortfarande inte övertygad? Leta efter "billiga flygbiljetter": Google-sökning visar omedelbart en kunskapskarta som leder dig direkt till flyg från Eindhoven, hemlandet. Ryanair.

Google hotellfinder

Sökningen efter hotell från flygsökning har gjorts snabbt. Det finns inget "kunskapskort" från Googles sökning: På google.nl kan du se de vanliga Google Maps-resultaten för nu. I dessa resultat kan du söka efter priser i ett popup-fönster och boka detta med komparatorn.

Det finns två saker som står ut:

  1. Du kan boka direkt med tre jämförelser: Expedia, hotels.com och booking.com.
  2. Du kan också besöka hotellets hemsida (den gröna länken nedan). Rumspriset om du bokar direkt på hotellet är inte listat.

I övrigt har Accor från Google USA "böcker via egen webbplats" aktiverat:

Om du söker på https://www.google.com/hotels/ ser du en liknande användarmiljö som Googles flygfinnare. Om du söker efter Sofitel Rome nu ser du en mycket mer omfattande lista:

Det finns två saker som står ut:

  • Länken till hotellets hemsida har försvunnit
  • Det finns bara två leverantörer

Listan anger därför endast hotell som erbjuds av mellanhänder. I flygfinnaren å andra sidan såg vi att det var flygbolagen själva som var där och inte jämförarna.

Framtiden för Google Hotel-sökaren?

Frågan är nu om Google planerar något som liknar Google Flight Finder med hotellsökaren. Tänk på saker som:

  • Visa direkt Hotel Finder kunskapskort i Google-sökning
  • Direkt bokning inte bara via jämförare utan även direkt på hotellet

Dessa verkar logiska steg: Google driver trafik till Hotel Finder genom kunskapskortintegration.

Och Google kan då omedelbart tjäna pengar från reklamhotell. Men de kan kanibalisera eller på jämförarna som nu betalas - i Google Maps-resultaten. Om Google Hotel Maps byts ut för Hotel Finder kunskapskort, måste följeslagarna följa med.

Dessutom verkar det lättare för hotell att göra sina bokningar via Googles hotellkännare än via Google Maps.

Det är också möjligt att flygfinnaren utökas med komparatorer. Google flyktig har åtminstone en rad på komparatorn. Ryanair ville aldrig dela sina flygdata med jämförare som Skyscanner eller Kayak men sedan januari 2014 med Google-flyg.

Konkurrensen mellan Google och komparatorer har börjat - i tystnad!

*) Den här artikeln publiceras också på InternetEffect-bloggen

Top