sv.onlinewebcreations.com

Inte mindre än 21 procent av mobiltrafik till återförsäljare kommer från tabletter. Detta medan det var liten förändring i total mobiltrafik.

Omsättningen från mobiltrafik visade inte en signifikant ökning. Detta framgår av en undersökning bland 68 företag, som utförs av Forrester för Shop.org. Enligt de undersökta detaljisterna har 48 procent gjort sin hemsida lämplig för mobiltrafik. Mer än en tredjedel, 35 procent, har en iPhone-app. En mindre del, 15 procent har en Android-app och ytterligare 15 procent indikerar att det erbjuder en iPad-app.

"Försäljningskanalerna i detaljhandeln är mer och mer sammanflätade", säger forskningschef på Shop.org, Fiona Swerdlow. Av denna anledning genomförs allt fler experiment med sociala och mobila initiativ.

91 procent av återförsäljare har nu en mobil strategi som används eller under utveckling. Förra året var det 74 procent. När det gäller sociala initiativ sa 72 procent av de undersökta detaljisterna att de ökar sina utgifter på sociala nätverk i år jämfört med 2010.

Sociala nätverk är populära bland återförsäljare när det gäller kundernas förvärv. Avkastningen förblir emellertid något ogenomskinlig. 62 procent av detaljisterna indikerar att intäkterna från den sociala marknadsföringsstrategin inte är tydliga.

Enligt Sucharita Mulpuru, vice VD för Forrester, när det gäller mobil, måste detaljister integrera funktioner och funktioner som närmar sig den fysiska shoppingupplevelsen. "Konsumenterna kan inte utnyttja det, men information om allmänna butiker, transparenta priser och enkla betalningsalternativ är viktiga frågor."

Top