sv.onlinewebcreations.com

Internet ersätter inte resebyrån längre. Tillväxten i antalet online resebyråer minskar, medan antalet fysiska butiker har ökat något. Det är det viktigaste resultatet av en utredning av journalen Reisrevue som uppträdde i veckan.

Enligt Reisrevue fanns 1745 traditionella resebyråer den 1 juli 2008, en liten tillväxt jämfört med 2007 när det fanns 1680 kontor med dörrar. Omsättningen hos online resebutiker ökar fortfarande, med 16 procent under första halvåret 2008, men i samma period föregående år var ökningen fortfarande 35 procent. Under 2007 bokfördes 1, 6 miljarder euro på nätresor, jämfört med 1, 2 miljarder år 2006.

För övrigt är den allmänna trenden att onlinehemsidemarknaden växer mindre snabbt än tidigare. De senaste siffrorna finns också före kreditkrisen. Under tiden ligger semesterbokningarna för den kommande vinterperioden klart bakom förväntningarna.

En talesman för branschorganisationen ANVR bekräftar den övergripande trenden: "Från och med 2006 ser vi stabilisering eftersom resebyråerna omorienterar, eftersom många av dessa butiker också har gått online behöver de inte ha en fysisk butik på alla platser. verkar vara över. " Stabiliseringen kan hänföras till ett specifikt behov från marknaden. Fysiska butiker är bättre att rådgöra med. "Det finns så många nätbutiker att det ibland är svårt att göra ett val."

Ingen av de online resebyråerna kan mäta i storlek med den vanliga industrin. Topp 3 av de 50 största resebolagen i Nederländerna har ytterligare stärkt sin position. Marknadsledare TUI behåller sin ledande position med en total omsättning på 1, 4 miljarder euro. Den viktigaste stigaren är dock ännu ett internetföretag: Cheaptickets.nl. Den förväntar sig att fördubbla omsättningen 2008 till 150 miljoner euro. Schiphol Travel Group verkar också ha det bra på nätet och Monty's Travel (Vliegtickets.nl/Vliegtarieven.nl) förblir oförändrad
att växa (78, 5 miljoner euro). Fler online-leverantörer, som eBookers, kommer i omsättningskategorin på 25-50 miljoner euro.

Emerce kommer att organisera en speciell Emerce Insight om resor och turism den 11 december. Jan Lokhoff, utgivare av Reisrevue, är ordförande för dagen.

Top